В Україні виробники вина зібралися разом і погодили спільний план дій. Винороби визначилися із загальною позицією на вимогу влади в частині виконання пунктів угоди про ЗВТ з Євросоюзом у питанні зміни назв продуктів.

Вино
Вино

Про це стало відомо завдяки заяві гендиректора корпорації "Укрвинпром" Володимир Кучеренко.

"Українські винороби готові виконати всі вимоги, передбачені в рамках Угоди про асоціацію, і перейти на нові найменування для продукції після завершення перехідного періоду", - повідомив Кучеренко.

Під перейменування підпадають: "шампанське" і "коньяк". Цього вимагає Франція, тому що ці терміни походять від географічних назв її території - провінції Шампань і міста Коньяк. Так, "шампанське" може стати "ігристим вином", а "коньяк" - "бренді".

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Дівчина з виноградом
Дівчина з виноградом

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що щодня в Україні дорожчають алкогольні напої. Українці нібито стали менше "заглядати на дно чарки". І за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я ми п'ємо менше, ніж поляки та росіяни. На цьому добрі новини закінчуються.

Так, дані ВООЗ свідчать, що серед європейських народів лише українці і росіяни обирають не традиційні алкогольні напої – тобто горілку та віскі – а самогон або навіть глід. Цікавий факт, що українці, які віддають перевагу таким напоям, – в дев'ять разів менше, ніж росіян.

Варто нагадати, що задовго до появи MDMA марихуана вважалася головним наркотичним засобом для прояву любові серед молоді 60-х років. Сьогодні наука також аналізує збуджуючі якості конопель.

Дослідна робота, проведена Журналом сексуальної медицини, вивчили вплив марихуани на частоту сексу у людини. Медики проаналізували дані 28 176 жінок і 22 943 чоловіків по США, які були опитані Центром з контролю захворювань (ЦКЗ).

Нагадаємо, Конор Макгрегор надихнув? Ілон Маск зайнявся виробництвом алкоголю.

Як повідомляв Знай.uа фермери б'ють на сполох: українці можуть залишитися без яблук.

Знай.uа писав, в Україні різко подорожчали основні продукти.