Глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) звернувся до настоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія із пропозицією "разом почати шлях до єдності і правди".

Блаженніший Святослав запропонував об'єднати зусилля у створенні об'єднаної Київської Церкви. Про це йдеться у зверненні глави УГКЦ.

"Хоча ще сьогодні ми не перебуваємо в повному євхаристійному спілкуванні, проте покликані спільно долати перешкоди, які стоять на шляху до єдності. Цю історичну місію і фундамент майбутнього патріархату об'єднаної Київської Церкви заклали ще славні церковні мужі Петро Могила і Йосиф Вельямин Рутський", - сказано в зверненні Святослава.

Архієпископ зазначив, що українська православна і греко-католицька церкви є “церквами Володимирового хрещення, які були народжені в купелі дніпровських вод”, заявивши, що “простягає руку Епіфанію і всім православним братам”.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

простягаю руку від імені нашої Церкви до Вас і всіх православних братів, пропонуючи вам почати разом прокладати наш шлях до єдності, до правди".

На його думку, від церковної єдності залежить майбутнє України.

"Від того, наскільки ми сьогодні будемо плекати єдність і долати те, що нас розділяє, залежить майбутнє Церкви, нашого народу та Української незалежної європейської держави", - написав Святослав.

Нагадаємо, у Києві відбувся Об'єднавчий собор українських православних церков. Главою автокефальної православної церкви став єпископ Епіфаній.

Як повідомляв портал Знай.ua, Єпіфаній розповів, коли і де Україна отримає Томос

Також Знай.ua писав, Єдина помісна церква в Україні перебуває на етапі створення, тому після офіційного отримання Томосу передбачається іще багато процедур, покликаних організувати її повноцінне функціонування.