Що потрібно зробити

В цей день потрібно читати Біблію і молитися Богородиці, звеличувати її діяння. Також сьогодні потрібно навести чистоту в будинку, приготуватися до Дня народження Спасителя світу. До 6 січня вже має бути чисто і в хаті, і на дворі, щоб в Святвечір не прибирати, а тільки готувати святкову їжу до Різдва.

Ще сьогодні можна вигнати поганих духів з людей і худоби, а залучити навпаки добрих. Наші предки для цього пекли печиво у формі корів, овечок і пташок. Насправді цей день дуже незвичайний, можна загадати бажання, яке обов'язково здійсниться. Для цього потрібно купити житнє борошно, замісити тісто з трьох жмень на свяченій воді і спекти корж щастя. Під час вимішування коржа потрібно проговорити слова:

В ім'я Отця і Сина і Святого Духа.
Господь народився, хрест водрузився,
Ангел небесний заплакав.
Сказала Божа Мати:
— Обіцяю кожній людині дати
Будь-яку благодать.
Хто за два дні до народження Христа
В рот святий корж візьме,
На того Господь Свою Божу благодать пошле.
В ім'я Отця і Сина і Святого Духа.
Амінь.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А ще сьогодні сняться сни, які скоро збудуться. Якщо ви побачили муху або почули її дзижчання, то варто чекати конфлікту на роботі. Якщо побачили мерця – проживете сто років. Якщо наснилося м'ясо або кров, то скоро буде поповнення у родині. Милуватися – до смутку. Сон з брудом і безладом обіцяє тривалі неприємності. А якщо побачили школу, вчителя або канцелярію, то це до гіркого досвіду.

Що не можна робити в цей день

  • Будь-яку операцію, особливо серйозну, краще перенести на інший день.
  • Не можна віддавати борги, тому що ще не раз залізете в борг.
  • Потрібно бути обережним і не використовувати гострі предмети. Такі рани довго загоюються, а той, хто порізався, весь рік буде хворіти.
  • Не можна підшивати поділ або вкорочувати його – вкоротити собі життя.

Раніше Знай.ua писав, скільки українці будуть відпочивати цього року. Вже відомий повний список вихідних і святкових днів у 2019 році.

Нагадуємо, у Донецьку в новорічну ніч явно показали, що Донбас – це Україна

Раніше Знай.ua повідомляв, що після отримання Томосу українці масово переходять у ряди УПЦ КП.