Після завершення ходових випробувань пятиосного шасі оперативно-тактичного ракетного комплексу “Грім-2”, запланована і його навчальна стрільба. Перший вітчизняний ракетоносій, який розроблений в КБ “Південне”, призначається для обстрілу одиночних або групових цілей на відстані від 50 до 280 кілометрів.

Передає Хвиля.

ОТРК “Грім-2” укомплектують ракетами з бойовою частиною вагою 480 кілограм. Ракета буде касетного типу, або моноблочного.

Перший пуск заплановано у вересні-жовтні 2019 року. А до 2022 року ОТРК “Грім-2” надійде на озброєння до замовника.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Україна власними силами веде розробку ОТРК “Грім-2”, залучаючи до цього проекту підприємства “Укроборонпрому”. В рамках цього проекту було з нуля розроблено і виготовлено ракетне шасі 10х10, яке в Україні раніше не виготовлялось.

Шасі майбутнього ОТРК з макетами ракет брало участь у параді до Дня Незалежності 24 серпня 2018 року, а також демонструвалася на виставці “Зброя та безпека 2018” у Києві.

У складі ОТРК, крім пускової установки, буде і транспортно-заряджаюча машина, а також інші одиниці. Це буде транспортна платформа не лише для “Грім-2”, але і для інших ОТРК.

Саме тому в позначенні на виставці і не значився “Грім-2”. Шасі укомплектували 600-сильним двигуном Deutz, у якого поворотні і задні осі.

Нагадаємо, Трамп озброїть Україну проти Путіна: нові санкції, ракети і патрульні кораблі

США планує надати Україні зброю і посилити санкції проти РФ протягом двох-трьох місяців.

Про це повідомив екс-посол США в Україні Джон Гербст, передають ЗМІ.

Гербст вважає, що буквально через два-три місяці Америка може надати Україні зброя і оголосити про введення нових санкцій проти РФ.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Франція відправила велику гуманітарну допомогу Україні: космічна сума

У четвер, 3 січня, гуманітарна допомога на суму 2 мільйони 100 тисяч гривень прибула на український Донбас від французьких благодійників, пише 24.

Також Знай.ua" писав про те, що Американські "Гарпуни" вирушають в Україну, Путіну крити нічим