22-річний хлопець на протязі 2018 року двічі відмовлявся отримувати повістки і без поважних причин не прибув у військкомат у зазначені строки.

Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіціі України в Одеській області.

Наразі вже відомо, що співробітники Розділянського райвідділу поліції отримали повідомлення з місцевого військкомату про злісне ухиляння місцевого жителя від проходження військової служби.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ст.355 (ухилення від призову на строкову військову службу) КК України.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

У ході слідства силовикам вдалося знайти підтвердження, що хлопець без поважних причин ухилявся від прибуття до військкомату. Свої дії хлопець пояснив небажанням проходити військову службу.

Разом з тим варто відзначити, що український фільм "Позивний" Бандерас побореться за перемогу на міжнародному кінофестивалі в London IFF 2019.

У повідомленні сказано, що фільм братиме участь відразу в трьох номінаціях: "Кращий фільм іноземною мовою", "Краща операторська робота у фільмі іноземною мовою" і "Кращий виконавець головній ролі у фільмі іноземною мовою ", повідомляє прес-служба Держкіно України.

"Проект військового детектива" Позивний "Бандерас" "від компанії Три-Я-Да продакшн став одним з переможців Дев'ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав 19 млн 565 тис. грн. державного фінансування (50% від загальної вартості виробництва), - розповідають творчі стрічки.

Головна сюжетна лінія стрічки розповідає про групу українських контррозвідників, які восени 2014 намагаються запобігти диверсії в зоні АТО.

Режисером фільму є Заза Буадзе, сценарій написаний Сергієм Дзюбою спільно з Артемієм Кірсанова за мотивами щоденників нацгвардійця Сергія Башкова з позивним "Індіанець" і розповідей воїнів АТО. Головну роль в картині виконав Олег Шульга.

Крім того варто відзначити, що в Україні набув чинності закон № 2300-VIII, розповсюджує підтримку держави при отриманні освіти на всіх учасників бойових дій, їхніх дітей, а також осіб з інвалідністю, придбаної під час війни.

Згідно з документом, держава надає підтримку для отримання профтех - і вищої освіти як у державних, так і комунальних навчальних закладах для учасників бойових дій, їхніх дітей, а також осіб з інвалідністю внаслідок війни та прирівняним до них особам (до закінчення навчання або досягнення 23-річного віку).

Нагадаємо, біографія американського "шпигуна" Пола Уїлана, якого затримали у Москві вразила весь світ.

Як повідомляв "Знай.ua", ЗСУ передали смертоносне привітання окупантам.

Також "Знай.ua" писав, що бойовики похвалилися полоненим бійцем ЗСУ.

Копи вручили повістки юнакам прямо в столичному нічному клубі