Харків'яни зіткнулися з дуже неприємними погодними примхами. Так, у місті через нічні морози та денні відлиги на дахах будівель з'явилися тонни крижаних брил. Місцеві жителі задаються питанням, хто повинен ліквідувати небезпеку, і куди скаржитися, якщо отримали травми.

На будинку одного з місцевих жителів, щорічно з'являються великі брили льоду, Під час відлиги, навіть з під'їзду виходити страшно. Про це пише "Сегодня".

"Ну, звичайно страшно ходити. Ось висять бурульки з балкона, висять бурульки з даху. Ось, зробили сітку, щоб коли люди ходять в магазин. Ну, така проблема. Так збиваю, але все одно страшно ходити", – скаржиться мешканець будинку Сергій Бобок.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Так, днями бурульки з його будинку почали збивати комунальники. І змогли зібрати лише половину, через припарковане внизу авто. Господаря шукали навіть поліцейські.

"Зараз проводяться заходи щодо встановлення власника транспортного засобу. Оскільки з його боку порушень правил дорожнього руху немає. Тобто, у нас немає законних підстав для евакуації транспортного засобу", – пояснює старший лейтенант патрульної поліції Харкова Сергій Миронюк.

Власницю все ж знайшли: лікар, працює неподалік.

"Ви мене вихопили з робочого місця. Я злюся. У вісім годин стрічки не було. Якби була стрічка, я б тут не паркувалася", – каже жінка.

Щоб не шукали власників авто годинами, комунальники просять залишати номери телефонів під склом. Особливо тим, хто паркується біля тротуару. Комунальники не стежать за приватними будинками, ОСББ або кооперативами. Для боротьби з бурульками там управлінці повинні самі наймати альпіністів. Коштує це від 500 гривень.

Варто нагадати, що в понеділок, 24 грудня, стало відомо про масштабну комунальну аварію в Харкові. Про це повідомив громадський активіст Антон Сосницький, передає Depo.Харків. У повідомленні йдеться, що в результаті пориву мережі без опалення і гарячої води частково залишилися Немишлянский і Московський райони Харкова. На відео, яке опублікували в мережі, видно, що комунальники розрили місце, в якому стався порив, і проводять відкачування теплоносія.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хлопець впав у яму з окропом біля багатоповерхівки, де комунальники усували прорив труби. У постраждалого сильні опіки - до 80% тіла. У Санкт-Петербурзі випадковий перехожий ледь не зварився заживо в ямі з окропом поряд з багатоповерхівкою. Інцидент стався в Колпинському районі Петербурга на перетині вулиці Іжорського батальйону і Жовтневої вулиці.

Нагадаємо, як курсуватиме столичний транспорт на Різдво: киян змусять повірити в диво.

Як повідомляв Знай.uа погода на вихідні: на Україну линуть відразу два циклони.

Знай.uа писав, погода на вихідні змусить українців повірити у різдвяну казку.