Україна знову може похвалитися обсягами виробництва соняшникового масла.

Так, з'явилася інформація, що за перші три місяці 2018/19 маркетингового року обсяги виробництва даного продукту великими і середніми підприємствами в Україні залишилися рекордними для відповідного періоду. Обсяги виробництва складають 1,47 млн тонн проти 1,34 млн тонн роком раніше.

Про це стало відомо завдяки повідомленню УкрАгроКонсалт.

Як відомо, у листопаді 2018 року великі та середні українські підприємства випустили 517,5 тис. тонн соняшникової олії. Це майже на 3% нижче показника минулого місяця (533,4 тис. тонн), однак на 8% порівняно з листопадом минулого року (478,5 тис. тонн).

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Варто нагадати, що в 2018 році значним ударом по сімейному бюджету українців стало подорожчання газу. Однак це не найбільша біда, в наступному році слід готуватися до нових ударів, зокрема, блакитне паливо знову подорожчає, піднімуться тарифи ЖКГ і виростуть ціни на інші послуги та продукти.

Експерти прогнозують, що ціни на популярні продукти практично не зміняться. Якщо і дорожчатимуть, то повільніше, а доходи українців збільшаться. І в цілому продукти подорожчають не більше ніж на 10%. При тому, що зросте мінімальна і середня зарплата.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що напередодні новорічних свят продукти в окупованому Донецьку в черговий раз подорожчали на 10-30%. Враховуючи ті копійчані зарплати, якщо вони взагалі існують, жителів не врятують і ті 10% надбавок бюджетникам, про яких ватажок банди Денис Пушилін розповів 1 листопада, повідомляють Новини Донбасу. Саме з цієї причини багато людей так гостро реагують на хліб по 20 рублів замість 16 рублів.

Власне кажучи, проблеми з нестачею фінансових коштів для гідного життя визнає і сам Пушилін. Він вважає ситуацію з безконтрольним зростанням цін критичною, оскільки доходи громадян залишають бажати кращого.

Нагадаємо, Україна обійдеться без російських продуктів: введено нові санкції.

Як повідомляв Знай.uа більше 130%: звичайні продукти побили цінові рекорди в Україні.

Знай.uа писав, техніка в кредит: телефон обійшовся українцю за ціною квартири.