Папа Римський Франциск привітав християн східного обряду з Різдвом.

Цю інформацію повідомляє портал VaticanNews.

"Деякі східні церкви, католицькі й православні, що дотримуються юліанського календаря, святкуватимуть завтра Різдво. Надсилаю їм свої щирі та братерські вітання на знак спільності між усіма нами, християнами, що визнаємо Ісуса Господом і Спасителем. Всім їм благодатного Різдва". Папа Франциск

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що 6 січня католики відзначають Богоявлення, яке ставиться нарівні з Великоднем і П'ятидесятницею і є найдавнішим християнським святом. Присвячене воно народженню Ісуса Христа і подіям, що супроводжують його.

В церковний календар свято Богоявлення увійшов у середині 2 століття і спочатку відзначалося разом із Різдвом Христовим (Вірменська Церква і досі дотримується цієї традиції) і з Хрещенням Ісуса в Йордані. У 4 столітті святкування Різдва католицькою церквою було перенесено на 25 грудня, а у свята Богоявлення збереглася колишня дата — 6 січня.

В подальшому сенс свята в православ'ї і католицизмі придбав різне значення. Так, у православ'ї свято Богоявлення все більше пов'язується зі значенням Хрещення, а в католицизмі — з євангельськими подіями після Різдва, головним чином, поклонінням волхвів. Водохреща святкується в неділю після Богоявлення.

Також портал раніше писав, що в Укргідрометцентрі попередили про ожеледицю на дорогах. В Україні завтра, 6 січня, в деяких областях країни очікується сніг, температура до -13. Про це йдеться у повідомленні Укргідрометцентру.

Так, за даними синоптиків, вночі у західних, північних областях, а також у Вінницькій, Черкаській області та в Криму помірний сніг, на решті території без істотних опадів. Вдень майже у всіх областях невеликий, у східних областях помірний сніг. На дорогах ожеледиця.

Як повідомляв Знай.ua, українська церква збільшується з кожним днем: Парубій розкрив деталі. Все більше парафій входять у склад УПЦ КП.

Також Знай.ua писав, про історію та традиції Святвечеру християн. Напередодні Різдва молодь ходить по домівках і співає колядки.