Банківські картки власники нерідко гублять, залишають у магазинах або ж їх можуть вкрасти разом з сумкою. Тоді варто бути готовими, що вашими коштами можуть заволодіти зловмисники, в руках яких опинилась кредитка.

Юристи пояснили, що вам необхідно зробити ще до того, як ви починаєте користуватися банківською карткою.

Як зберегти гроші та як діяти, якщо ви втратили платіжні засоби, розповів юрист Сергій Войченко, - пише "businessua.com".

Войченко рекомендував власникам карток встановити в банку процедуру аутентифікації, щоб додатково підтверджувати платежі. Це може бути підтвердження за домогою паролю, що приходить на телефон або пін-коду, який знаєте лише ви.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Банки зараз пропонують різні системи захисту. По-перше – встановити ліміт використання, наприклад, до 100 грн без пін-коду, більше 100 грн – з обов'язковим пін-кодом. Або, наприклад, ще й з підтвердженням по телефону – якщо ви здійснюєте платіж, вам банк телефонує і просить підтвердити, що це ви. За таких обставин картка є більш надійною", - заявив експерт.

"Але у нас громадяни дуже завбачливі – треба цифри запам'ятовувати, а якщо вип'єш, хіба згадаєш? Тому пишуть на картці пін-код голочкою – щоб не забути. Звичайно, це робити не рекомендується. Ви повинні розуміти, що якщо це написано, і у злочинців опиниться ця картка – буде складно", – зазначив він.

Юрист нагадує, якщо ви втратили картку, слід негайно телефонувати до фінустанови, що видала її та заблокувати всі операції, пов'язані з вашими картками.

гроші

"Якщо ви цього не зробили і кошти зникли, відновити це буде досить складно. Банк не знає – ви чи хтось інший витрачав ці кошти. Якщо ці кошти витратили не ви, але своєчасно банк не повідомили, все це прописано в договорі тим самим дрібним шрифтом, який люди не читають, коли підписують", – розповів експерт.

Крім того, любителям інтернет-шопінгу також варто бути дуже обережними при оплаті товарі онлайн.

"Телефонують – "ми вам хочемо щось перерахувати", просять повідомити номер картки і три цифри, які знаходяться на звороті. Цей cvv-код ніколи нікому не можна повідомляти. Банк не повинен дзвонити і цю інформацію уточнювати", – додав він.

Нагадаємо, у центрі Києва здійснили напад на найпопулярніший банк. "Під бій курантів" з фінутсанови вкрали мільйони.

Як повідомляв раніше Знай.ua, власники ID-карток зіткнулися з несподіааними проблемами при отриманні важливих послуг.

Також Знай.ua писав, що українцям пояснили, як перевірити свою кредитну історію та переконатись чи вас немає у списках боржників.

Дивіться: Які кредити сьогодні популярні в Україні