У вівторок, 8 січня, велика частина території України буде перебувати під впливом холодного повітря і сильного вітру. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, у південній частині та східних областях нашої країни синоптики прогнозують невеликий сніг, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура вночі 7-12°, вдень 1-6° морозу.

При цьому на решті території України опади не передбачаються. Тільки на Волині, Львівщині, Карпатах і Закарпатті у другій половині дня можливий сніг, місцями хуртовина з поривами південного вітру 15-20м/с, температура вночі 11-16°, вдень 5-10° морозу.

Водіїв попереджають, що на дорогах України буде небезпечно, так як можлива ожеледиця.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

У Києві у вівторок буде суха погода. На дорогах ожеледиця, вітер південний, помірний. Температура вночі 11-13°, вдень 7-9° морозу.

Якщо вірити даним Центральної геофізичної обсерваторії, в Києві 8 січня найвища температура вдень була 7,1° тепла в 1998 році. У той же час найнижча температура у столиці спостерігалася вночі 26,6° морозу в 1935 році.

Народний прогноз погоди в Україні

8 січня відзначається Собор Пресвятої Богородиці. У народі цей день називався Бабині каші. По каші і погоду передбачали на найближчий час: якщо каша в печі рум'яниться — до снігу. Якщо до цього часу земля ще добре не промерзла, то літом соку не дасть, тобто врожай буде не дуже хорошим. Спостерігали у цей день за сонцем і за птахами: якщо біля сонця з'являлась світла смуга, це передбачало сніг. Якщо синиця зранку пищить — бути морозу вночі, а якщо галки і ворони влаштували безперервний ґвалт — бути снігопаду або заметілі.

Нагадаємо, що погода в січні 2019 в Україні буде аномальною, попередили експерти Укргідрометцентру. У середньому, термометри покажуть близько 0 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в інтернеті показали фото окупованих територій, які перетворилися на суцільну снігову пастку.

Також портал Знай.uа писав, що літня жінка була знайдена мертвою і двоє чоловіків пропало безвісти через снігопад, який обрушився на частину Греції.