Український гідрометцентр оприлюднив прогноз погоди на тиждень, гряде відчутне похолодання.

Про це розповіла синоптик Наталія Діденко у Facebook.

За прогнозами Укргідрометцентру, в Україні 8-9 січня похолодає до -14 градусів, 8 січня в Україні буде холодно, вдень -2, -7, на півночі до -10 градусів, сніг прогнозується тільки на південному сході.

"9 січня морози втримаються: вночі -7, -14 градусів, на півночі і в центрі до -16 градусів. Сніг - на заході, півночі та в Криму", - зазначила Діденко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

За її словами, 10 січня очікується потепління до відлиги, на півночі і заході -1, -4 градуси, сніг, на півдні - з дощем.

"11 січня - знову похолодання, тільки на сході та півдні -2, + 3 градуси. Опади, на заході - в основному сухо. 12 січня вночі морозно, вдень в суботу і протягом доби, 13 січня, потеплішає відчутно. Періодичні опади, на півдні переважатиме суха погода ", - сказала Діденко.

14 січня вночі очікується невеликий мороз, вдень - відлига, часом опади, на півдні - без опадів.

"Найближчим часом в Україні - волога погода. Температура повітря - атракціонні гірки", - підкреслила Діденко.

Нагадаємо, за прогнозом синоптиків вівторок, 8 січня, в Україні буде супроводжуватися невеликим снігом, але не скрізь, і холодною погодою з температурою, яка опуститься до -17 градусів.

У західних областях хмарно з проясненнями, вночі опадів не буде. Невеликий сніг буде ввечері, але обійде Хмельницьку та Чернівецьку області. Вдень обіцяють ожеледицю. Вітер буде південним від 5 до 10 м/с. А температура вдень від -1 до -8 градусів, а вночі від -9 до -17 градусів морозу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у найближчі дні Україна буде в центрі холодного циклону.

Протягом усього тижня на території країни пройдуть сильні снігопади. Температура повітря буде коливатися, опускаючись вночі до зимових температур. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

Також Знай.ua писав про те, що у вівторок, 8 січня, велика частина території України буде перебувати під впливом холодного повітря і сильного вітру.