Поляки вирішили зробити українцям приємно. У Польщі реально пішли на серйозний крок, який дуже спрощує життя нашим співвітчизникам. Так, з'явилася інформація, що в іноземних автоматах починають торгувати українською мовою.

Інтерфейси квиткових автоматів в автобусах і трамваях міста Лодзь тепер не тільки німецькою та англійською мовою, але ще й українською. Нагадаємо, що це місто є одним з найбільших, а також виступає центром електронної промисловості Польщі. Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "Політека".

За різними оцінками, в Лодзі проживає до 90 тисяч українців, цим і пояснюється впровадження нашої мови в транспорті. Поляки підрахували, що з 21% покупок квитків, сдійснених іноземцями, близько 80% покупок припадає саме на наших людей.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

На сьогодні інформацію українською вже можна прочитати на 737 квиткових автоматах, встановлених у громадському транспорті. При цьому наші люди незабаром зможуть побачити рідні букви ще на 21 стаціонарному автоматі.

Варто нагадати, що 19 грудня урядом Німеччини було схвалено законопроекти, які стали спусковим гачком для масштабної реформи німецької міграційної політики. Ці зміни готувалися майже рік. Вони стали приводом для серйозного занепокоєння у Варшаві, адже пророкують істотний відтік української робочої сили.

Так, Німеччина багатша за Польщу й здатна дати заробітчанам кращі умови для праці і зарплати. У багатій Німеччині, де середня зарплата перевищує 2100 євро "чистими", безробіття тримається на рівні 4,8%, а понад 1200000 робочих місць залишаються вакантними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що безвізовим режимом з країнами Європи скористалися 2 мільйони українців. Про це повідомив президент України Петро Порошенко. Він також зазначив, що для України працює безвізовий режим з більш ніж 100 країнами світу.

"Два мільйони українців вже скористалися безвізовим режимом з ЄС! Безвіз працює!" - написав Порошенко на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook у четвер вранці.

"Зараз ми маємо безвізовий режим з більш ніж ста країнами світу. І ми продовжуємо відкривати світ для України, а Україна - світові", - додав Порошенко.

Нагадаємо, заробітчани пакують валізи, Польща - в паніці: знайшовся новий "рай".

Як повідомляв Знай.uа українцям змінили розмір погодинної оплати праці: скільки отримаємо в 2019.

Знай.uа писав, Гройсман розповів, кому підіймуть пенсії з 1 січня: новорічний подарунок тільки для обраних.