Україна потрапить в самий епіцентр циклону в найближчі дні - він принесе з собою надзвичайно мінливу погоду. До кінця тижня на всій території країни очікуються снігопади. У деяких областях вони припиняться на день, і навіть може виглянути сонце, але до кінця тижня знову замете. Температура повітря буде мінливою, опускаючись вночі до серйозних зимових температур.

Цю інформацію повідомили в українському Гідрометцентрі.

У середу, 9 січня, на південному сході України снігопади ненадовго припиняться і можна буде навіть порадіти сонечку. На решті території країни сніг і морозно, до мінус 5-8 нижче нуля.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

У четвер, 10 січня, снігопади знову повернуться на всю територію країни. На південному сході місцями мокрий сніг з дощем. Там температура буде від -1 морозу до +1 тепла. На решті території від -3 до -6 морозу, вдень до 8-10 морозу вночі.

У п'ятницю, 11 січня, погода в Україні буде схожою з попереднім днем. У центрі і на півночі країни можливе послаблення морозів. Але опади у вигляді снігу і мокрого снігу з дощами на південному сході збережуться.

Нагадаємо, глобальне потепління спостерігають кліматологи по всій Землі, воно спровокувало посилене танення льодів. На даний момент площа крижаного покриву Землі скоротилася на 42%. Жорстке коливання температур у верхніх шарах океану отримало назву Ель-Ніньо. У зв'язку з цим на Землі очікуються не тільки палкі і посушливі періоди, але і морозні зими.

Не обійшло це стороною і Україну і з початку сезону в країну прийшли сніги і заморозки. Цьогорічна зима, за словами синоптиків, буде холоднішою від попередніх.

Як повідомляв Знай.uа, зима розігралася не на жарт. Зима в самому розпалі, і після Різдва вирішила більше не жаліти українців.

Також Знай.uа писав, що стихія перенесе українців в Арктику, доведеться несолодко. У вівторок буде суха погода у Києві.