Розрив між Америкою і світом, а також зростання короткострокових доходів у США продовжать стимулювати долар найближчим часом, про що заявив міжнародний експерт в області фінансів і власник одного з українських банків, пише Politeka.net.

Експерт сказав: "Ці процеси будуть, в кінцевому рахунку, тиснути на ринки, що розвиваються, тим більше — у світлі триваючих уповільнень в китайській економіці. Але що стосується середньострокової перспективи, то тут долар теж повинен ослабнути".

Рентабельність буде падати, а спреди – розширюватися, що, в свою чергу, вплине на загальну прибутковість. Саме зростання премії за ризик, а не підвищення прибутковості стане ключовим фактором зниження прибутковості.

На думку аналітиків, жорсткість грошово-кредитної політики і уповільнення зростання в поєднанні зі значним спадом покупок облігацій центральних банків свідчать про зниження готовності йти на ризики.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В BNP Paribas вбачають широкі можливості для подальшого відтоку ризикованих активів, проте при цьому не вважають, що Україні вдасться вийти на "ведмежий ринок" саме в 2019 році. Експерти вважають: "Там чекають активного розвитку фондового ринку в цілому, який буде стримувати глобальну прибутковість облігацій".

Аналітики зарубіжної експертної групи при цьому прогнозують уповільнення зростання ВВП в розвинених світових країнах. Фахівці вважають, що невизначеність у торговельній війні Америки і Китаю обтяжує ринки та акції. Через зростання торговельного дефіциту Сполучених штатів передбачається збереження невизначеності щодо торговельних відносин між цими двома країнами. По всій імовірності, це збільшить гальмування глобального зростання і підвищить премію за ризик на світових ринках акцій, особливо в технологічному секторі. Непрямі наслідки цього спору відчує на собі Європа.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Світовий банк очікують великі зміни, оскільки його голова планує покинути займаний пост.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у 2019 році обмінників на території України стане більше, причому займатися валютними операціями зможе навіть Укрпошта.

Також "Знай.uа" писав, що Україна зайняла 49 місце в рейтингу країн, населення яких витрачає найбільше грошей на відеоігри.