Українцям дадуть вигідні кредити на утеплення житла. Для цього жителям багатоповерхівок потрібно створити ОСББ.

Жителі ж висоток, які не створили об'єднання, але не задоволені роботою комунальників зможуть відмовитися від ЖЕКів найняти професійного керуючого, - пише "Сегодня".

утеплення багатоповерхівки

Ніна Новак з Луцька мріє в новому році об'єднатися з сусідами і відмовитися від послуг ЖЕКу. У своїй квартирі жінка ходить тепло одягненою, бо вдома тільки +9.Комунальники пояснюють: коштів на утеплення стін немає.

"Цей обігрівач у нас куплений ще в радянському союзі. І ще з вересня я його включила, щоб в будинку не було вогкості. І так щороку. Ще на вулиці тепло, а я включаю камін", - розповідає Ніна Новак.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як розповів міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, уже в Україні жителі близько 15% багатоповерхівок створили ОСББ. А це понад 33 тисяч будинків.Саме з ними вже з березня готовий співпрацювати Фонд енергоефективності, нарахунках якого знаходяться 4,5 млрд гривень на модернізацію і утеплення житла.

теплий будинок

Також у цьому допоможе нашій країні євросоюз, який виділить 54 мільйони доларів на Фонденергоефективності.

Також українцям рекомендують відмовлятися від ЖЕКів та наймати так званого керуючого. Це людина, яка буде відповідати за всі витрати в будинку та звітувати про це перед жителями.

Сьогодня, якщо будинок відноситься до ЖЕКу, то саме муніципальна організація встановлює хто та скільки платитиме за послуги.

Нагадаємо, у Києві подорожчали тарифи на вивезення побутових відходів.

Як повідомляв раніше Знай.uа Кабінет міністрів України заборонив банкам знімати комісії при перерахуванні коштів з субсидій за комуналку.

Також Знай.uа писав, що інспектори по субсидіях вже вирушили до українців. Громадян чекають перевірки.

Дивіться: Як утеплити житло по-німецьки