Найтриваліші вихідні в 2019 році практично закінчились. Тепер слід чекати наступних свят та додаткових вихідних. А їх у цьому році буде більше, влада додасть до календаря державних свят ще декілька нових.

Відповідно до статті 73 Кзпп, в 2019 році українців чекають 11 додаткових святкових і неробочих днів. І це якщо в рамках декомунізації не скасують 8 березня.

Новий рік. 1 січня

Це не тільки один із самих улюблених свят (підтримка – 75,3%, третє місце за даними КМІС після Різдва та Великодня), але і один з найдорожчих. Українці викладаються по повній програмі. До тогож на ці свята громадяни витрачаються найбільше.

новий рік - улюблене свято в нашй країні переважно серед молоді.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Різдво. 7 січня

Судячи з листопадовим опитуванням КМІС, Різдво є найбільш улюбленим святом серед всіх вікових категорій українців: дуже важливим його вважають 82,2% наших співгромадян.

Від 2017 року ми маємо додатковий вихідних не лише 7 січня, а й 25 грудня, коли католики відзначають народження Христа.

Міжнародний жіночий день 8 березня

Про те, що 8 Березня не дає спокійно жити і дихати директору Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу, знають навіть ті, хто нічого не знають в принципі. Наразі не відомо, чи залишиться це свято в україні. Суперчки щодо його скасувння точаться в суспільстві не перший рік і як завжди однв громадяни "за", інші - "проти".

Між тим, 8 Березня, як показють соцопитування, займає четверту сходинку в списку улюблених свят: про його важливість заявили 42,9% опитаних.

І ще одна цікава деталь: найменш популярний цей свято серед людей з незакінченою середньою освітою, а також серед людей старше 70 років.

Великдень. 28 квітня (вихідний переноситься на понеділок, 29 квітня)

Срібний призер в списку найголовніших свят – Великдень: важливість цього свята для себе і своєї сім'ї відзначили 81,7% опитаних.

Великдень – це велике свято нелише для віруючих. більшість українців печуть паски, красять яйця та йдуть до церкви, віддаючи дань традиціям. Цього дня в нашій країні прийнято зустрічатися за великим столом у родинному колі, а також відвідувати родичів.

День праці. 1 травня

Ще зовсім недавно вихідними були цілих два дні – 1 і 2 травня. Багато українців приєднували до них пару найближчих вихідних, 9 травня, брали на роботі пару відгулів і вирушали на довгі травневі канікули (частіше – в село на картоплю, але іноді і на шашлики).

до Речі, важливим це свято вважає кожен дев'ятий опитаний (10,8%).

День Перемоги. 9 травня

Ще одне свято, який останнім часом декому не дає спокою – День Перемоги. Судячи з результатами соцопитування, це свято вважають для себе важливим 35% українців (для порівняння – в півтора рази більше, ніж День Незалежності). Цілком логічно, що День Перемоги є більш важливим і улюбленим для людей старшого віку: різниця між категоріями "до 40 років" і "після 40 років" - 28% проти 40%.

Трійця. 16 червня вихідний переноситься на 17 червня)

Серед релігійних свят Трійця виявилася найменш популярною (37,2%). Втім радиційно в Україні в настпний день після трійці (понеділок) люди відпочивають.

День Конституції України. 28 червня

Найменш популярне свято з усіх перерахованих з підтримкою всього 8,2%.

День Незалежності України. 24 серпня (вихідний переноситься на 26 серпня)

Важливим це свято вважають менше чверті опитаних – 22%.

Найчастіше до важливих свят цей день українці відносять до 50 років з освітою вище середньої.

Найбільше люблять це державне свято у західних областях нашої країни.

День захисника України. 14 жовтня

Чоловікам це свято зі зрозумілих причин ближче, ніж жінкам (20% проти 10%). Втім в Україні воно досить нове та ще не прижилося серед більшості громадян.

Різдво. 25 грудня

Як вже говорилося вище, Різдво є найбільш улюбленим святом українців. І хоча швидше за все опитані мали на увазі звичну дату 7 січня, враховуючи любов українців до свят і додатковим вихідним, противників цього вихідного знайдеться не так вже багато.

Нагадаємо, депутати запропонували зробити ще одним вихідним 15 грудня на честь надання Томосу.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, синоптики розповіли, що готує зима українцям.

Раніше портал Знай.ua писав, що рятувальники попереджають відпочивальників про смертельну небезпеку в Карпатах.