Росія може влаштувати кровопролиття та провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про це заявив волонтер, голова Благодійного фонду "Мир і КО" Мирослав Гай.

"Я не боюся політизації навколо церкви. Чому? Тому що РФ вже політизує це питання і буде використовувати його і на виборах, втручатися у вибори, які вони втручалися в США, в Чорногорії були спроби зробити перевороти. І, в принципі, всі фахівці з безпеки сходяться на тому, що в Україні буде спроба соціально-політичної дестабілізації. зокрема, буде грати карта церкви. тому боятися, що проукраїнські політики будуть політизувати якось це питання або неправильно використовувати ... Ну, якщо не ми - тоді Росія . це ервое ", - сказав волонтер.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Окрім того він додав, що йому пощастило в цьому році стати співкоординатором громадської ініціативи "Томос-2018".

"Туди зайшли різні фахівці по церковному питанню, історики, волонтери різні. І ми займалися цією діяльністю, відправляли зокрема листи від громадських організацій до Варфоломія. Він прийняв нашу делегацію. Ми проводили моніторинг взагалі ситуації з церквою в Україні і з Московським патріархатом. І ми бачимо, що РФ вже намагається використовувати церковне питання як пропаганду. Вона і використовувала. Але зараз це агресивна антиукраїнська пропаганда ", - підкреслив Гай.

Окрім того він наголосив, що фахівці з питань безпеки кажуть, що з боку Росії готуються провокації.

"І зараз стоїть питання найближчих чисел. 10 січня, можливо, збір в Святогірській лаврі, яка лаврою ніколи не була, а це Янукович самовільно надав їй такий статус. І все бояться, щоб не було якогось кровопролиття ...", - резюмував волонтер.

Нагадаємо, у середу, 9 січня, стало відомо про зухвале пограбування Києво-Печерської Лаври.

Як повідомляв раніше Знай.ua, патріарх РПЦ Кирило може позбутися посади.

Також Знай.ua писав про те, що Томос можуть перенести до Михайлівського Золотоверхого собору.