Один з найскандальніших російських політиків Володимир Жириновський заявив, що Російська Православна церква зазнала поразки і тепер "головною православною країною світу" є Україна.

Таку гучну заяву лідер ЛДПР зробив у ефірі пропагандистської програми "Вечір з Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Росія 1", передає "Хвиля".

За словами Жириновського, більшовики набагато менше церков знищили в Україні, а не в Російській Федерації, саме тому УПЦ і отримає Томос.

"Порошенко заявляє, що Україна стає найбільшою православною країною. Ви уявляєте, він частково правий. Тому що в Україні всі парафії, церкви, храми були збережені, а в основному зруйновані в Росії. Ось як зробили руками більшовиків в Кремлі! Здавалося б, руйнували церкви по всій радянській країні. Ні — в основному за етнічної Росії спалюють, руйнують. В Україні збереглася. І там зараз реально більше парафій, храмів, монастирів. Якщо вони отримують автокефалію, то вони проголошують себе вже головною православною країною. І як би говорять, що Москва тепер уже — не третій рим" Володимир Жириновський

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, що скандальний російський політик потрапив під приціл співробітників СБУ. Так, Володимира Жириновського хочуть допитати в Україні, як свідка.

Про те, що депутата невизнаної в Україні Державної Думи РФ і лідера "ЛДПР" викликала Служба безпеки України повідомляє портал "ПОЛІТЕК". Порядок оприлюднили в газеті "Урядовий кур'єр". Стало відомо, що допит має відбутися вже 27 вересня.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", одіозний депутат і лідер ЛДПР Володимир Жириновський відзначився черговим прокремлівським маразмом. Сам політик заявив, що війною в Україні американська влада намагається спровокувати "велику" Росію на початок Третьої світової війни, яка буде вестися чужими руками.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що скандальний російський політик, лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що Україна так заборгувала Росії, що розплатитися зможе, лише в тому випадку, якщо "над Києвом зав'ється прапор РФ".