Пригоди важливого для багатьох віруючих українців документу тривають. Так, з Трапезного храму Софії Київської забрали Томос про автокефалію української православної церкви.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Томос для України
Томос для України

Поки не відомо, куди саме поїхав документ. У Софії заявляють, що Томос забрали співробітники спецслужб. У храмі також заявили, що історичний документ на баланс не брали, а тому не відповідають за його місцеперебування.

За інформацією українських ЗМІ, поширювалася інформація, що Томос можуть перенести до Михайлівського Золотоверхого собору, де зараз розташовується резиденція митрополита ПЦУ Єпіфанія.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати, що після урочистого вручення Томосу про автокефалію предстоятелю Єпіфанія українцям повідомили про те, що документ історичного для нашої держави значення повернуть назад в Стамбул. Однак у вівторок, 8 січня, Міністерство культури України спростувало цю інформацію. У Мінкульті кажуть, що Томос про автокефалію зберігатимуть в Трапезному храмі Софії Київської. Там буде вільний доступ щодня з восьмої ранку до шостої вечора.

Ця інформація стала відповіддю на небувалий ажіотаж, який розгорівся через чутки, що Томос про автокефалію в найближчі дні повернеться назад до Стамбула, оскільки на ньому ще мають поставити підписи члени Синоду Вселенського патріархату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що московський піп в одному з храмів у Вінниці вирішив піти на крайні заходи" через ситуацію з Томосом. В знак протесту скинув купол храму.

"У Вінниці настоятель храму Олександра Невського Віктор Парадюк скинув купол храму, де вів служби. За його словами, громада храму "15 років встановлювала його", а зараз через відмову "переходити до ПЦУ", його демонтували", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, патріарх Кирило зробив шокуючу заяву: антихрист потрапить в наш світ через дітей.

Як повідомляв Знай.uа українцям показали недійсний Томос без підписів членів Вселенського Синоду.

Знай.uа писав, патріарх Кирило розповів, як антихрист потрапить в наш світ: вимкніть інтернет і викиньте телефон.