Ще одна ниточка, що зв'язує нас з країною-агресором Росією, обірвалася. Як повідомляє видання Politeka.net україна вийшла з чергового угоди в рамках СНД. ЗМІ відзначили, що припинено дію угоди про виставково-ярмаркової діяльності. Це рішення прийняв і затвердив Кабмін на засіданні у четвер, 10 січня.

У пояснювальній записці зазначається, що дана угода розробили для розвитку інтеграційних процесів в СНД і зміцнення міжнародних контактів для сприяння у формуванні загального економічного та інформаційного простору. Угода в цілому застаріло і не відповідає сучасному стану торговельно-економічних відносин між країнами.

Нагадаємо, Україна злетіла в рейтингу найпрестижніших паспортів світу: ми обігнали Росію.

Паспорт України посів 41-у сходинку світового рейтингу за даними індексу паспортів Henley Passport Index. Передає Хвиля.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Згідно з рейтингом, громадяни України мають право на безвізовий в'їзд до 128 країн світу. На такому ж рівні розмістилися власники паспортів Самоа і Нікарагуа.

Український паспорт має найкращу позицію, ніж більшість діючих або колишніх членів СНД. Приміром, Молдові дісталася 46 рядок, а Росії - 48.

За останній рік український паспорт зміцнив свої позиції і піднявся на три рядки вгору. У 2018 році українці отримали право на безвізове відвідання 14 нових країн. Всього за десять років Україні вдалося піднятися на 20 позицій.

Нагадаємо, України у найближчі кілька років може ввести безвізовий режим з мінімум 20 країнами, в які входять Азія і Латинська Америка, про що заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Раніше Знай.uа повідомляв, влада планує влаштувати масштабні перевірки фактів проживання громадян у місцях їх реєстрації. Цим займеться офіс реформи адміністративних послуг при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

Знай.uа писав, у четвер, 27 грудня, уряд України схвалив двосторонню угоду про безвізовий режимі з Уругваєм. Зовсім скоро воно вступить в свою силу і туристи зможуть не турбуватися про оформлення віз.