Україно-польський триллер "Гарет Джонс" увійшов в основну конкурсну програму Берлінського міжнародного кінофестивалю. Про це передає Держкіно через свою сторінку в Facebook.

Трилер про британського журналіста зняла польська режисерка Агнешка Холланд. У створенні, крім української кінокомпанії Kinorob, взяли участь Польща (Film Produkcja) і Великобританія (Boy Jones Films). Берлінале у цьому році пройде з 7 по 17 лютого, сам фільм "Гарет Джонс" вийде в прокат навесні 2019 року.

"Важливо, що з усіх фільмів, підтриманих Держкіно, саме "Гарет Джонс" побореться за головну нагороду Берлінале, який є одним з найпрестижніших та найвідвідуваніших міжнародних кінофестивалів. Ця стрічка значима не лише для українського кінематографу, але й для всієї України, і тому її світова прем'єра в основному конкурсі фестивалю допоможе донести світові правду про Голод 1932-1933 років як геноцид української нації", - пише глава Держкіно Пилип Іллєнко.
.

За сюжетом фільму, в 1933 році британський журналіст Гарет Джонс знайомиться у Москві з журналісткою Адою Брукс. Вона відкриває молодій людині очі на жахи радянського режиму. Незважаючи на смертельну загрозу, Джонс починає самостійне розслідування, і поступово розкриває світові всю біль українського народу. Крім жорстокої цензури і постійних репресій, їх поступово вбиває Голодомор.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Роль Гарета Джонса зіграв відомий британський актор Джеймс Нортон. Також у фільмі з'явилися Ванесса Кірбі і Пітер Сарсгаард. Росіян зіграли польські актори Міхаліна Ольшанська, Беата Позняк і Кшиштоф Печінскій.

Нагадаємо, український фільм "Позивний "Бандерас" побореться за перемогу на міжнародному кінофестивалі в Лондоні IFF 2019.

Раніше Знай.иа повідомляв, у столиці можуть закрити популярний культурний центр "Кінотеатр "Київ".

Також Знай.иа писав, українське кіно нарешті почало окупатися: наприклад, гучна комедійна стрічка "Шалене весілля" продовжує встановлювати рекорди і підвищувати планку для колег.