Вартість українській гривні повинна становити 9,68 за один долар.

Про це стало відомо завдяки дослідженню The Economist.

У ході підрахунків видання орієнтувалося на "індекс Біг-Маку", який розраховується виходячи з вартості бургера "Біг-Мак" в МакДональдс. Така міра вимірювання прийнята в розрахунку того, що у вартість бургера закладені витрати на продукти, оплату праці, транспортні та податкові витрати.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Дослідники The Economist з'ясували, що на початку 2019 року гривня виявилася недооціненою на 65,2% щодо долара. У той же час, згідно з даними експертів, курс швейцарського франка повинен бути на 20% меншим.

Варто відзначити, що зараз "Біг-Мак" в Україні коштує 54 гривні, а в США – 5,58 долара.

Нагадаємо, валютний ринок повністю віддали під владу спекулянтів, і вони розгойдують його, як хочуть. За минулу добу американська валюта розкачалась з небаченою силою і виросла на 9 копійок.

10 січня безготівковий курс долара піднявся в ціні, і закріпився до вечора в рамках 28,20-28,24 грн/$. Про це розповів начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гріненко, - пише UBR.

За кілька днів нового року долар вже виріс на 49 копійок і продовжує свою гру не на користь гривні. Під час коливань на міжбанку Нацбанк вів себе дуже пасивно і практично не з'являвся на торгах, коли експортери ставили імпортерам захмарний курс.

Раніше портал писав, 9-10 січня українці дуже мало купували валюту. Після свят долар активи обмінювали, проте вже зараз валюта мало кого цікавить, ситуація стабілізувалася. За прогнозами експертів, 11 січня "зелений" буде триматися в межах 28,20-28,25 грн за долар.

Як повідомляв раніше Знай.uа, ПриватБанк запровадив космічні штрафи і відбирає в українців зарплати та інші надходження на картки.

Також Знай.uа писав, що експерти розповіли, чому Національний банк не впорається з інфляцією.