Ангела Меркель, нинішній канцлер Німеччини, визнає повну відповідальність ФРН за злочини, вчинені нацистами в Греції. Про це вона повідомила під час зустрічі з Прокописом Павлопулосом, президентом Греції, під час її візиту в Афіни.

Меркель застукали в місці, де її побачити не чекав ніхто: в шоці була навіть вона сама.

Голова Греції при розмові з Меркель повторив вимогу Афін до Берліну про репарації за нацистські військові злочини. Він заявив, що це питання потрібно вирішувати "на компетентному судовому форумі на основі міжнародних та європейських культурних цінностей". У відповідь на це канцлер проголосила, що визнає "повну відповідальність за злочини нацистів".

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Меркель йде: що відомо про ймовірну наступницю канцлера Німеччини

Лідери також торкнулися і боротьби з міграційним кризою. Павлопулос зазначив, що канцлер проявила велику мужність у даному питанні, а її авторитет як європейського лідера, підвищила її реакція на кризу, що згуртувало Європу. Ангела Меркель відповіла, що визнає позицію Греції в цьому питанні і оголосила, що "кожна країна повинна внести свій внесок у рішення проблеми". Крім цього, вона зазначила нинішнє значне поліпшення відносин між Грецією і Німеччиною.

Меркель і Павлопулос

Нагадаємо, що в жовтні минулого року Франк-Вальтер Штайнмайер , нинішній президент Німеччини, попросив вибачення у Греції за злочини, які були скоєні за часів нацистської окупації. На його думку, політична і моральна відповідальність Німеччини за те, що сталося в минулому не повинна бути забута.

Зазначимо, що 60-70 тисяч греків-євреїв були вбиті під час Другої світової війни.

Нагадаємо, Корюківська трагедія: як нацисти залишили кривавий відбиток на українській землі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Німеччині вибрали заміну Меркель: що тепер буде з Україною.

Також "Знай.uа" писав, Степан Бандера і ОУН УПА: засекречені архіви Німеччини перевернули історію.