День дітей в Таїланді

День дітей встановили, щоб показати кожному тайцу, що діти неймовірно важливі для країни. Спочатку свято називалося Національним днем дітей, вперше його відзначили в 1955 році. До 1963 року цей день відзначали у жовтні, але тоді його перенесли на другу суботу січня. Більшість тайців вважає, що саме діти – це майбутнє нації. І якщо діти виростуть інтелігентними, то і країна буде процвітати. Для дітей сьогодні влаштовують різні благодійні концерти, виступають шкільні колективи, йдуть карнавальні ходи, запускають феєрверки і починаються вуличні ярмарки.

Карнавал в Аргентині

Тоді, як у всьій Північному півкулі зараз зимова холоднеча, в Аргентині самий розпал літа, а значить і карнавал. Він завжди проводиться за традицією в місті Гуалегуячу. Цей карнавал вважається найдовшим у світі, в країні гучні і яскраві ходи проходять 2 місяці. До речі, для аргентинців карнавал так і називається – Карнавал країни. Ходи проводять щосуботи з першої або другої суботи січня, а закінчується все першою суботою у березні. Але третя субота в січні вважається кульмінацією свята, а весь період 2 місяці називається часом карнавалів і любові.

Вулиці міст повністю належать запальним південно-американським танцям. Бій барабанів і запальні ритми самби звучать буквально з усіх боків. А різнокольорове пір'я, блискітки і величезні різьблені фігури створюють атмосферу незабутнього святкового шоу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • Субота по Різдві Христовому.
  • Святителя Макарія, митрополита Московського.
  • Святки.

Онисін день

Цей день отримав назву на честь святої Анісії, жила в 3-4 століттях в Греції. Але на Русі, як і багатьом іншим святим, Анісії (Онисі) дали прізвисько Желудочница, тому що за традицією у цей день різали свиней, варили тельбух, в тому числі і шлунки. Але спочатку на свинячих нутрощах ворожили: гладка і рівна селезінка говорила про сувору зиму, а порожній шлунок – холоди ще довго триватимуть.

Іменини

Онися, Давид, Йосип, Ірина, Лев, Макар, Марія, Яків

Раніше Знай.ua писав, нові правила прописки вдарять по гаманцю і гордості українців. Перевіряти будуть навіть засоби гігієни та одяг

Нагадуємо, Томос взято, на черзі – патріархат. Філарет розкрив плани УПЦ, Константинополь підтримає.

Раніше Знай.ua повідомляв про способи догляду за волоссям взимку, щоб вони не електризувалося, і можна було виглядати відмінно і доглянуто завжди.