Відомий активіст та доцент кафедри програмування Львівського національного університету імені Івана Франка виграв суд в Харківської міської ради про відмову скасування регіональної мови.

Про це повідомляють ЗМІ.

Він відзначив, що Львівський суд виніс рішення відповідно до якого Харківська міська рада повинна вжити всіх зазначених заходів.

"Сьогодні Львівський окружний адміністративний суд задовільнив мій позов до Харківської міської ради, до якої я звернувся із заявою про вжиття заходів скасування рішення про регіональну мову", – повідомив він.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Зокрема, чиновники мають повторно розглянути постанову про скасування російської мови статусу регіональної.

"Суд визнав протиправною бездіяльність міської ради щодо неналежного розгляду моєї заяви та зобов’язав міську раду повторно розглянути звернення із врахуванням висновків суду", - зазначив активіст.

Крім того від додав, що суд не піддався не оманливі доводи протилежної сторони та прийняв єдине законне рішення.

Разом з тим варто відзначити, що Нацбанк України під кінець 2018 року влаштував для російського Ощадбанку справжнє економічне пекло. Так, у грудні НБУ оштрафував АТ "Сбербанк", "доньку" російського ПАТ "Сбербанк"на 94,74 млн грн.

За словами представників національного регулятора, міру впливу у вигляді штрафу використали "за повторне здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу на загальну суму понад 3 млрд грн".

За даними НБУ, "Ощадбанк" на підставі фіктивних документів проводив масштабні фінансові операції з видачі готівки з рахунків клієнтів-юросіб. При цьому операції "можуть бути пов'язані з легалізацією кримінальних доходів, здійсненням фіктивного підприємництва". У повідомленні Нацбанку наголошується, що подібні маніпуляції "Сбербанк" проводив у 2015-му і 2017 роках, і був за це покараний.

"Після отримання попереднього акта перевірки НБУ, в якому було зафіксовано здійснення банком ризикової діяльності на загальну суму понад 1 млрд грн, ...банк не припинив подібну діяльність, змінив схему видачі готівки і в рази збільшив обсяг операцій, які містять ознаки, які можуть бути пов'язані з легалізацією кримінальних доходів, здійсненням фіктивного підприємництва", – йдеться у повідомленні НБУ.

Нагадаємо, Путін екстрено прибув в російське місто, оголошено надзвичайний стан.

Як повідомляв "Знай.ua", Москва шантажує Україну в газовому конфлікті.

Також "Знай.ua" писав, що Путін відпустить викрадених українських моряків.

Закон "Ківалова-Колесніченка" скасовано