Російська сторона може погодотися на процес обміну полонених українських моряків.

Справа може зрушити з мертвої точки після винесення незаконного вироку в РФ і президентських виборів в Україні. Про це повідомило російське джерело, передають "Известия".

"РФ може в 2019 році обміняти українських моряків, затриманих після російської агресії в Чорному морі, на росіян, які перебувають в ув'язненні в Україні," - зазначається.

Крім того, російське джерело стверджує, що, мовляв, багато що залежить від української сторони, - наскільки Київ буде готовий йти на конкретні домовленості.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа
Показати ще

"Зараз обміняти українських моряків неможливо. Треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін", - заявив співрозмовник видання.

У свою чергу, для української сторони повернення полонених моряків є одним з головних зовнішньополітичних пріоритетів. Також відзначається, що до президентських виборів обмін навряд чи відбудеться. Співрозмовники в українських урядових і парламентських колах підтвердили журналістам, що обмін, швидше за все, відбудеться після президентських виборів в країні.

Нагадаємо, Україна готує Росії жорстоке покарання за затримання моряків у Керченській протоці: буде страшний суд

У зв'язку з затриманням 24 моряків близько Керченської протоки25 листопада, Україна подала на Росію позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра юстиції України - уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Побиття активіста Асанова в Криму: потерпілий розкрив деталі нападу, помста за допомогу українським морякам

Також Знай.ua" писав про те, що Трагедія судна з вугіллям в Туреччині була передбачувана: контракт за ціною в кілька життів