В Івано-Франківській обласній раді було вирішено ввести мораторій на публічне використання "російськомовного культурного продукту на території області". Це означає, що всі російські і російськомовні книги, музика, фільми, театральні постановки, теле - та радіопередачі та інші витвори, що мають відношення до культури, заборонені російською мовою, тепер – тільки рідною, державною.

У тексті рішення уточнюється, що "російськомовний культурний продукт агресора" заборонений в області в будь-якому вигляді і формі. І так буде до тих пір, поки Росія не звільнить окуповані території і не припинить агресивна поведінка на адресу України.

Раніше Знай.uа писав про те, що "Російська забути: новий закон збільшив квоту на україномовний продукт".

В Україні починається третій етап впровадження україномовного продукта на радіостанціях. Новий закон збільшує квоти, тепер пісень на солов'їній буде становити в ефірі не менше 35% на добу.

Така норма передбачена законом "Про телебачення і радіомовлення", - пише Politeka.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ця норма поширюється і на прайм-тайм, де тепер також не менш 35% пісень будуть звучати українською.

Нагадаємо, ще раніше російська мова і культурний продукт офіційно "вбила" Тернопільська область.

Тепер у Тернопільській області діє мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту. Відомо, що обмеження діятимуть до повного припинення окупації українських територій.

"Обласна рада вирішила встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Тернопільської області до моменту повного припинення окупації території України", - повідомили у прес-службі Тернопільської ОДА.

Також стало відомо, що в облраді оголосили 2019 рік Роком ОУН в області. Таким чином депутати відзначили 90-річчя створення ОУН.

Варто нагадати, що Київський патріархат має намір звернутися до українського парламенту для того, щоб змінити назву Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Про це стало відомо завдяки повідомленням предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета.

Напомним раніше повідомлялося, що днями на Всесвітньому конгресі російських співвітчизників у Москві президент Росії Володимир Путін заявив, що в Україні, країнах Балтії та інших державах "залякують і тероризують" російськомовних. Путін повідомив, що в світі до росіян склалося негативне ставлення, їх залякують, обмежують і не дають права висловлюватися рідною мовою.