Співробітники студії документального кіно Babylon'13 зробили надбанням громадськості перший відеоролик з майбутнього циклу хронік, присвячених обороні Донецького аеропорту у 2014-2015 роках.

Головний герой відео – заступник командира взводу 93-ї бригади ЗСУ "Холодний яр", уродженець Херсона Олексій Болдирєв (позивний "Малюк").

Боєць багато разів викладав по ходу військових дій окремі ролики, які знімав на камеру смартфона, на якому група "кіборгів" піднімає український стяг над новим терміналом Донецького аеропорту.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Болдирєв разом з одним Іраклієм "Ікою" Кутелією загинув під час "перемир'я" у селищі Опитне, що на Донеччині – БМП з бійцями 29 грудня 2015-го підірвалися на фугасі.

Раніше ми писали, що з 8 листопада, в український прокат вийшов фільм "Дике поле", знятий за романом Сергія Жадана "Ворошиловград".

Автором картини виступив Ярослав Лодигін, журналіст і один із засновників інтернет-радіостанції "Аристократи", який вперше спробував себе в якості режисера і одного з сценаристів.

Іронія, нецензурна лайка, перестрілки і погоні - у цій стрічці є все, що потрібно для справжнього блокбастера, який творці нарекли "істерном", адже дійство розгортається на Сході України.

Сюжет крутиться навколо Германа, звичайного хлопця, який сам не знає, чого хоче від життя, за 30 років лише встиг повернутися додому, а тут – немає особливих висот - ні в особистому, ні в професійному житті.

Але раптом він дізнається, що пропав його брат, а бензоколонка, яка дісталася їм у спадок, потрапляє під приціл місцевих рекетирів.

За короткий проміжок часу ця стрічка припала до душі багатьом, в соціальних мережах – безліч позитивних коментарів. Зацікавила вона і акторів з фільму "Кіборги" – Романа Ясиновського, який в свій час зіграв там ефектного персонажа з позивним Гід.

Нагадаємо, що повнометражний фільм українського режисера Сергія Лозниці "Донбасс" визнали найкращим.

Як повідомляв Знай. ua, український мультфільм про Донбас підкорює європейські фестивалі.

Знай. ua писав, що "Дике поле" Жадана рве кінозали, оцінили навіть "Кіборги".