Українські військові показали свій побут в зоні Операції Об'єднаних сил. Розповіли, чи дотримуються бойовики режиму тиші та як борються з морозами.

Про це повідомляє 24 канал.

Біля Красногорівки українські солдати продовжують захищати територію України. Бойовики ж в свою чергу розуміють перемир'я по-своєму. Вони не стріляють з крупно каліберної зброї, однак повністю припиняти вогонь не збираються.

Українські військові розповіли про снайперів ворога, які останнім часом аж надто активізувались. Працюють парами вдень і вночі, а також постійно змінюють своє місцерозташування після пари пострілів.

"Зроблять декілька вистрілів та, щоб себе не виявити, ховаються. У них там бліндажі теж є, як нам говорили, по п'ять метрів під землею сидять", – пояснив військовослужбовець ЗСУ Андрій.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також військовим доводиться нести службу під час сильних морозів, які накрили Донбас. Гріютися доводитися лише буржуйкою, а також теплим одягом і термобілизною.

"Буржуйка нас обігріває після служби. Сушимо речі, щоб виглядати трохи нормально",
– сказав військовий Андрій.

Жити бійцям доводиться в бліндажах, що розташовані посеред донбаського степу, тому тут головне запастись дровами, адже буржуйка – єдине джерело тепла.

Проте українські солдати вже звикли до такого своєрідного побуту. Вони навіть кажуть, що не носять бушлатів, адже так їм стає занадто тепло, вистачає лише накидки, яка йде в комплекті з бушлатом.

Нагадаємо, що під Маріуполем бойовики зрешетили будинок з мирними жителями. Окупанти обстріляли зі стрілецької зброї населений пункт Чермалик, який знаходиться на північному сході від Маріуполя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", колишній священик УПЦ МП почув вирок від Новоайдарського районного суду Луганської області.

Раніше "Знай.uа" писав, що перший президент України Леонід Кравчук поспішив заспокоїти народ оптимістичною заявою – воювати з Україною Росія не буде.