У понеділок, 14 січня, по всій території України пройде невеликий сніг. При цьому вночі у західній частині країни можливий сніг, а вдень на заході та півдні з дощем. На дорогах ожеледиця. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, вітер західний та південно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 25-30 м/с. Температура повітря вночі 4-9°, вдень 0-5° морозу, у південних та західних областях до 3° тепла.

карта Укргідрометцентру на 14 січня

У свою чергу відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що погода на 14 січня готується подати українцям справжній "зимовий" сюрприз у вигляді мокрого снігу і дощу.

За прогнозом експерта, в Україні очікується сніг, мокрий сніг і навіть дощі. Також можливий поривчастий вітер.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Це веселка, майже за Ван-Гогом, тільки рожеве на жовте поміняти. Прогностична карта опадів на 14 січня, на Василя. В Україні завтра буде сиро, вітряно і тепло. Мокро – сніг, мокрий сніг, на півдні з дощем. Вітряно – рвучкі північно-східні і південно-східні вітри до штормових 15-22 метрів за секунду", - написала Діденко.

Також вона уточнила, що вдень буде тепло: від 2 морозу до 3 тепла. На півдні очікується до 6 тепла. А от вночі очікуються "мінуси" – від 1 до 7 за Цельсієм. На сході 5-10 нижче нуля. На Заході місцями 0-2 тепла.

"В Києві на Василя вночі -4-6 градусів. Вдень очікується близько нуля. Періодично йти мокрий сніг. Очікується сильний вітер, тому будьте обережні під старими деревами і дахами будинків. Бо може з'їхати сніг або відламатися шматок льоду. Краще обходити стороною", - додала Діденко.

Ця весела, майже за Ван-Гогом, картинка, лише рожеве на жовте помінять - прогностична карта опадів на 14 січня, на...

Geplaatst door Наталка Діденко op Zondag 13 januari 2019

Народний прогноз погоди в Україні

14 січня вшановується пам'ять святителя Василія Великого, архієпископа Кесарії Каппадокійської. Якщо на Василя зранку туман, то буде хороший урожай літом і осінню. Якщо буде багато зірок на небі буде багато ягід влітку. Якщо на Василя тепло і сніг — літо буде теплим і дощовим.

Нагадаємо, що з 16 до 19 січня у Києві температура буде перебувати в районі нульової позначки. Цікаво, що для свята Хрещення Господнього така погода не характерна.

Як повідомляв портал Знай.uа, в кінці січня Україну накриють сильні морози - температура повітря опуститься до -25 градусів, а велику територію країни засипле снігом.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні очікується подорожчання продуктів. Цього разу причиною стане негода, через яку доставити продукти в магазини дуже проблематично.