Найбільш комфортне для життя місто України – це романтичний Львів. Такі дані стали відомі за результатами рейтингу міст світу за індексом якості життя дослідного сервісу Numbeo. Щорічно цей сервіс визначає найкращі міста не тільки України, але і світу. Рейтинг включає в себе 227 міст із багатьох країн світу.

Львів посів у рейтингу 175-е місце (115,04 балів), столиця України Київ - на 192-му місці (104,46 балів). На 195 сходинці рейтингу за індексом якості життя виявилася Одеса (102,45), відразу за нею Харків (101,86), а 202 місце у Дніпра (94,46).

Кращим містом за індексом якості життя за рейтингом сервісу Numbeo є столиця Австралії Канберра (224,49 балів), другий щабель у Ейндховена (Нідерланди, 215,66).

На третьому місці - столиця штату Північна Кароліна Ролі (США, 215,15). Також у першій десятці: Аделаїда (Австралія), Медісон (США), Цюріх (Швейцарія), Брісбен (Австралія), Веллінгтон (Нова Зеландія), Оттава (Канада), Колумбус (США).

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Рейтинг за індексом якості життя формували, враховуючи 8 показників: індекс купівельної спроможності, вартість нерухомості стосовно доходів населення, індекс безпеки, охорона здоров'я, вартість життя, індекс часу руху транспорту, забруднення, клімат.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що Македонії більше немає: тепер вже точно.

У п'ятницю, 11 січня, парламент Македонії прийняв поправку до Конституції, яка перейменує країну в Республіку Північна Македонія.

Про це повідомляє Reuters.

На початку парламентської сесії прем'єр-міністр Зоран Заев заявив, що зміна назви "відкриє двері до європейського майбутнього Македонії" і приєднання до НАТО. Угоду з Грецією про перейменування країни має розблокувати переговори про членство в ЄС і НАТО.

Раніше повідомлялося, що колишній прем'єр-міністр Македонії Нікола Груєвськи, якого засудили на батьківщині до двох років в'язниці за порушення при купівлі службового автомобіля Mercedes S600, втік в Будапешт і попросив політичного притулку.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Екс-політик зазначив, що в останні дні отримував багато загроз.

Раніше ми писали, що суд Македонії подав апеляцію, подану адвокатами екс-прем'єра країни Ніколи Груєвскі. Захист намагалася оскаржити звинувачення в розтраті бюджетних коштів, за які прем'єр засуджений до двох років ув'язнення. Інформацію повідомляє Dariknews.