У вівторок, 15 січня, в Україну прийде атмосферний фронт з північного циклону Florenz, який принесе з собою значне погіршення погодних умов відразу в декількох областях країни.

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За її словами, на сході і півдні України пройде мокрий сніг, а в західних областях сніжитиме.

"Сьогодні атмосферний фронт північного циклону Florenz (друга карта) буде прогулюватися по Україні, тому буде йти сніг та мокрий сніг. 15-го січня фронт дійде до східної частини - відповідно, мокрий сніг, на півдні з дощем, передбачається у південній частині та на сході України (крім Одеської області) - перша карта. Також невеликий сніг знову з'явиться в західних областях. На півночі і в центрі завтра вдень - без істотних опадів, максимум, місцями невеликий сніг", - написала Діденко.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Також синоптик додала, що температура повітря коливатиметься від -10 градусів вночі до +3 +6 градусів тепла вдень.

"Температура повітря найближчої вночі -4 -10 градусів, на сході та півдні близько нуля, вдень у вівторок очікується в Україні 0-3 градуси морозу, на півдні та сході 0 + 3 градуси, в Криму до +6 градусів", - заявила експерт.

У Києві, згідно з прогнозом синоптика, 15 січня опадів не буде, при цьому можливий невеликий мороз.

"15 січня у столиці без істотних опадів, лише місцями політає незначно. Вночі -3-5 градусів, завтра вдень -2-4 градуси", - уточнила Діденко.

З Новим роком! З Василем! Сьогодні атмосферний фронт північного циклону Florenz (друга карта) прогулюватиметься...

Geplaatst door Наталка Діденко op Maandag 14 januari 2019

Народний прогноз погоди в Україні

15 січня на Київській Русі шанували пам'ять преподобного Серафима Саровського - чудотворця, який носив мирське ім'я Прохор. Наші предки вірили, що якщо у цей день на полях іній - буде мокрий рік.

Нагадаємо, що в Україну йде потужний циклон, який вдарить по західних, центральних і північних регіонах України. Південь країни також буде в небезпеці - там сніг зміниться дощем. Синоптики пообіцяли, що до середини наступного тижня погода в країні різко зіпсується.

Як повідомляв портал Знай.uа, скоро в Україні суттєво похолоднішає і прогнозують нові снігопади. Також зовсім скоро вдарять сильні морози, місцями температура опуститься до -25, а в лютому взагалі обіцяють -30 градусів.

Також портал Знай.uа писав, що в кінці січня Україну накриють сильні морози - температура повітря опуститься до -25 градусів, а велику територію країни засипле снігом. Однак, синоптики попередили, що такі погодні умови - не найгірший варіант.