Повір'я

Існує легенда, що Папа Римський, святий Сільвестр I спіймав Левіафана, морського змія, і так запобіг кінцю світу. У народі його вважали покровителем курей та інших домашніх птахів. Курник сьогодні слід почистити і окурити запашними травами, щоб нечисть не удумала щось зіпсувати. Також вішали камінь «курячий бог» (камінь з природним отвором посередині), щоб курі не хворіли.

Притолки біля дверей омивали водою, яку намовляли, щоб не увійшли в будинок хвороби і лихоманки, а дітям давали випічку у вигляді півників. Також ворожили на цибулинах: треба було почистити 12 штук, не плачучи, і покласти на кожну дрібку солі, залишити до ранку на печі. Яка за рахунком буде мокрою, той місяць і буде дощовим.

Також вірили, що сьогодні семирічний чорний півень несе яйце, з якого вилупиться Василіск. Не їли м'ясо, особливо птиці, щоб щастя не випорхнуло з дому. Не стригли волосся, щоб воно не втекло з голови.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Прикмети і приказки

  • Якщо на Сільвестра трапляється буря – у найближчі дні будуть сильні морози.
  • Якщо місяць на небі яскравий і з гострими рогами, то на наступний день буде вітряна погода.
  • Якщо вечором на небі з'явилися хмари, то це віщує зміну погоди.
  • Якщо сорока шукає притулок серед житла – ознака того, що буде завірюха.
  • Якщо рано півні заспівали – бути відлизі. Якщо ж заспівали пізно ввечері – чекай зміни погоди.
  • Кури рано лягають – буде холоднеча.
  • Качки і гуси копаються в снігу – скоро потеплішає.
  • Народжені 15 січня, швидше за все, будуть відмінними птахівниками. Носити їм слід агат.

Раніше Знай.ua писав, останній мольфар передбачив долю України, а його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, як і на чому зможуть підзаробити прості українці під час виборів 2019.

Як повідомляв портал "Знай.ua", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.