Медична реформа в Україні продовжується, уряд анонсував та вже почав реалізацію планів на 2019 рік за основними напрямками.

Про це розповів віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Чиновник заявив, що уже найближчим часом в п'яти областях України в сільських амбулаторіях в тестовому режимі буде запущена послуга телемедицини.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Він зазначив, що проект запрацює у Вінницькій, Дніпропетровській Кіровоградській, Полтавській і Харківській областях уже найближчим часом. Тестові амбулаторії будуть визначені найближчим часом.

Тестування розпочнеться по 4 нозологіями: серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, бронхіальна астма та дерматологічні захворювання.

лікарня
лікарня

"Сьогодні всі області вже вийшли на реалізацію проектів. І в 2019 році всі сільські амбулаторії, в рамках реформи, повинні бути введені в експлуатацію. Тепер ми впритул наближаємося до впровадження телемедицини", - підкреслив Зубко.

За словами чиновника, сімейний сільський лікар завдяки телемедицині зможе отримати консультацію вузькопрофільних фахівців щодо діагнозу та лікування.

Лікарня
Лікарня

Окрім того він додав, що метою медичної реформи є не будівництво амбулаторій та закупівля обладнання, а зниження смертності та збільшення тривалості життя.

Нагадаємо, у 2019 медична реформа в діяльності екстреної допомоги продовжиться.

Швидка допомога
Швидка допомога

Планується введення в лікарнях електронних інструментів: з'являться електронні рецепти, лікарняні, напрямки, а замість паперових карт також з'являться електронні, про що повідомляє "Сегодня".

Як повідомляв раніше Знай.ua, Міністерство охорони здоров'я опублікувало реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню Урядовою програмою "Доступні ліки".

аптека
аптека

Також Знай.ua писав про те, що з 2019 року в Україні будуть безкоштовними деякі діагностичні та лікувальні послуги.