Всесвітній день «The Beatles»

Цей день почали відзначати з 2001 року, так вирішили ЮНЕСКО. Дату обрали цю, тому що в той же день 1957 року відкрили ліверпульський клуб «The Cavern», в якому починали свій шлях Леннон, Маккартні і Харрісон, до яких з часом приєднався ще і Рінго Старр. Також в той же день, тільки вже в 1964 році пісні «I Want To Hold Your Hand» віддали перше місце за версією журналу «Cashbox» в хіт-параді.

Міжнародний день льодовара

Це професійне свято для заливщиків льоду усього світу, які працюють як на великих льодових аренах, так і ті, які заливають каток для дітей. Дату обрали цю, тому що в 1901 того ж числа народився чоловік, який винайшов той самий льодовий комбайн – ресурфейсер, – Френк Замбоні.

День свободи віросповідання в США

Цей день дуже важливий для США. Президент під час свята закликає всіх згадати на скільки важко було боротися за громадянські права в цій області, відзначити дату в родині, школі і вузі. У 1786 році в цей день Генассаблея штату Вірджинія прийняла Положення про свободу віросповідання Вірджинії, законодавчий акт, точніше його основи, сформулював Томас Джефферсон.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

День вчителя в Таїланді

Для вчителів і викладачів, а також для всіх працівників сфери освіти це професійне свято. Його заснували у 1956 році, за ініціативою П. Пібулсонгкрама - прем'єр-міністра фельдмаршала. Він тоді обіймав місце почесного голови в Раді директорів вчительського комітету. За його словами, вчитель займає в житті кожного місце, відразу наступне після батьків. Таке ж важливе і почесне.

Православні свята:

  • День поминання святого пророка Малахії. Їм було передбачене поява Спасителя, Предтечі і Страшного Суду.
  • Мученика Гордія Каппадокійського.
  • Святки.

Гордєєв день

День святкують на честь мученика Гордія. Наші предки вірили, що в цей день відьми голодні і доять корів до смерті. Тому прив'язували сальну свічку над воротами і просили домового доглянути за коровами. Через співзвуччя «Гордія» і «гордині», вважається, що пишатися в цей день не можна, хвалитися теж, тому що це і втратиш.

Іменини

Василь, Гордій, Ірина

Раніше Знай.ua писав, останній мольфар передбачив долю України, а його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, як і на чому зможуть підзаробити прості українці під час виборів 2019.

Як повідомляв портал "Знай.ua", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.