Укранцям пояснили, як цілком законно їздити на нерозмитнених авто. Проте ці схеми вимагають також чимало коштів, часу та терпіння.

Про це пише "Автовод".

У власників "евроблях", після того, як набули чинності нові закони про розмитнення, є як мінімум два способи для того, щоб не платити мита. Про це розповів голова Association of Troubleshooters Сергій Креймер.

По-перше, автівку іноземною реєстрацією можна зареєструвати в Україні на офіційне представництво будь-якої іноземної фірми. Щоправда швидко зробити це не вийде, знадобиться кілька місяців. Крім того, потрібно зібрати чималу купу різних документів і як мінімум 3 000 доларів. У цьому випадку авто на єврономерах потрібно буде щорічно переоформляти.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

По-друге, авто з єврономерами можна поставити на консульський облік в країні, де вона зареєстрована. Тут часу потріб не не так багато, втім також доведеться "покрутитися". Правда, в цьому випадку грошові витрати будуть менші, ніж оформляти "евробляху" на представництво іноземної фірми. Зрештою поставити "євробляху" на консульський облік в іншій країні, зможе тільки той, хто там постійно проживає, має офіційну роботу і т. д.

Як бачите, у власників машин з іноземною реєстрацією навіть після прийняття законів про розмитнення залишилися "лазівки", щоб не платити мита. Однак усі бажаючі ними скористатися не зможуть.

Тому українцям доведеться або легалізувати транспортний засіб, або ж позбутися його, наприклад розпилявшина метал чи продати на запчастини. В такому випадку ви хоч трохи повернете.

Нагадаємо, економісти підрахували, скільки грошей укранці витратили на євробляхи за весь період.

Як повідомляв раніше Знай.ua, водії попередмлм, що скоро ціни на "автоцивілку" зростуть майже втричі.

Також Знай.ua писав, що МВС анонсував нову послугу для водіїв, які позбавлять від черг та зайвих нервів.

Дивіться: Що таке електронний кабінет водія та як им скористатися