Відтепер українські банки не будуть нараховувати відсотки по непогашеним кредитам. Однак це буде діяти лише в двох випадках.

Відповідну правову позицію видала Велика палата Верховного суду України в ході розгляду справи №202 / 4494/16-ц, пише UBR.ua.

Банкам заборонили нескінченно налічувати відсотки тоді, коли закінчився термін кредитного договору. А також у тих випадках, вони висунуть вимогу про дострокове повернення всієї суми боргу.

У рішенні Верховного суду також йдеться про те, що поручителі звільняються від відповідальності за кредитом відразу після того, як тільки банк отримає судове рішення про стягнення боргу.

"На правовідносини, які виникають після прийняття рішення про стягнення заборгованості, поручительство не поширюється, якщо інше не встановлено договором поруки", - йдеться в рішенні суду.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Це рішення Верховного суду стосується суперечки між ПриватБанку та їхнім позичальником по кредиту на 16 тисяч доларів. Банк нарахував на цю суму відсотків на 24,3 тисячі доларів і пені на суму 43,8 тисяч грн.

"Кредитор продовжував нараховувати відсотки і пеню навіть після отримання судової постанови про стягнення. Але, як уклала в своїй постанові БП-ВС, робив це незаконно. Банк повинен бути зупинити нарахування відсотків, і почати роботу із заставою. Стягнути його і продавати на аукціоні, щоб повернути свої кошти. На жаль, це не поодинокий випадок. Не тільки Приватбанк, але і багато інші фінансові структури люблять налічувати відсотки замість того, щоб продавати застави", - прокоментував UBR.ua ситуацію старший партнер адвокатської компанії "Кравець і партнери" Ростислав Кравець.

Нагадаємо, що ПриватБанк влип у брудну історію з грошима: клієнт розкрив схему.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна знову судиться з Коломойським.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що тисячі українців не знають, що винні ПриватБанку десятки тисяч гривень. Стало відомо, за якою схемою працюють кредитні картки та що ми зазвичай упускаємо, переглядаючи договір.