У середу, 16 січня, в Україні очікується переважно суха і сонячна погода. Температура повітря вночі коливатиметься від 7 до 9 градусів морозу на сході країни і від 2 до 4 градусів нижче нуля в західних областях. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, вдень в більшості областей України опади не прогнозуються, тільки на заході країни очікується мокрий сніг з дощем. Вітер західний 7−12 м/с.

карта Укргідрометцентру на 16 січня

У Києві 16 січня буде мороз, але без істотних опадів. Вночі стовпчики термометра опустяться до 5−7° морозу, вдень буде тепліше 1−3° нижче нуля.

У Львові 16 січня очікуються опади у вигляді снігу з дощем. Температура повітря вночі становитиме 1−3° морозу, вдень 1−3° вище нуля.

Популярні новини зараз
Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат
Показати ще

В Дніпрі в середу, 16 січня, буде сонячно і без опадів. Вночі стовпчики термометра показуватимуть 7−9 ° морозу, вдень — 1−3° нижче нуля.

В Одесі у середу також прогнозується сонячна погода. Вночі очікуються невеликі морози — 5−7°, а вдень буде від 1° морозу до 1° тепла.

У Харкові вночі пройде сніг, вдень без істотних опадів. Стовпчики термометрів вночі опустяться до 7−9° морозу, вдень очікується до 1−3° нижче нуля.

Крім того, геомагнітна обстановка 16 січня буде неспокійною. Зранку очікується слабка геомагнітна буря, в протягом дня також можливі невеликі збурення.

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день вшановується пам'ять святого пророка Малахії. За народним повір'ям, лише у цей день можна напоумити одержиму меланхолією людину. І якщо зараз меланхолійність вважається рисою характеру, то у минулі часи це вважалось душевною хворобою. Якщо у цей день на небі з'являлося біла велика хмара, це віщувало заметіль і завірюху. Погода на Малахію вказує, якою буде погода у березні.

Нагадаємо, що коли в Україні несприятливі погодні умови, слід готуватися до того, що полиці в магазинах швидко порожніють, а доступні продукти стають значно дорожче.

Як повідомляв портал Знай.uа, в горах Німеччини зійшла снігова лавина і завалила готель. У ньому тоді було 100 осіб. Потік снігу був такої потужності, що побив шибки на вікнах і засипав внутрішні приміщення.

Також портал Знай.uа писав, що у четвер, 17 січня, на заході і півночі країни синоптики прогнозують сніг з дощем. В центрі, на півдні та сході України опадів не очікується, буде хмарно.