В Україні прикордонники затримали депортовану з Російської Федерації журналістку Олену Віщур.

Про це стало відомо завдяки повідомленню правозахисника журналістки Галини Перфильевої.

Олена Вищур

За інформацією адвоката, спочатку Бойко доставили в пункт пропуску "Нехотєєвка" у Білгородській області в супроводі судових приставів, які й віддали її співробітникам Держприкордонслужби України. Адвокат також заявила, що до першої години дня журналістка перебувала на нейтральній території.

Олена Вищур

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Журналістка написала заяву про надання їй у Росії політичного притулку, щоб повернутися в Російську Федерацію. Адвокат додала, що "співробітники не стали приймати заяву" і виштовхали її. Після перетину кордону Бойко затримали. За словами Перфильевої, Бойко розповіла під час телефонної розмови, що її привезли в суд для обрання запобіжного заходу.

Варто нагадати, що в Росії стартували репресії по відношенню до українських журналістів, які перебувають на її території. Аргументують ці дії так званими санкціями. Однак у заходах правоохоронців вельми помітна певна змова. З'явилася інформація, що українську журналістку Олену Віщур насильно доставили в Україну, але не туди, куди вона домовлялася з представниками російських органів.

Відомо, що 16 січня жінку вигнали з Російської Федерації. Даний персонаж широко відомий своїми виступами в телеефірах російських телеканалів. Вона також брала участь і в обговоренні вбивства депутата Вороненкова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після виходу Великобританії з Європейського Союзу Україна втратить сильного партнера, який завжди підтримував санкції стосовно Російської Федерації. Про це розповів політолог Антон Кучухідзе.

Нагадаємо, ЄС збирається вирубати весь український ліс: вони не зупиняться ні перед чим.

Як повідомляв Знай.uа робота в ЄС мало не обернулася трагедією: поліція врятувала трьох дівчат від неминучої загибелі.

Знай.uа писав, Придністров'я відкриває в Москві "посольство", очолить міністр "ДНР".