У четвер, 17 січня, виповнилося 80 років видатному українському вченому і державному діячеві Володимиру Горбуліну.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що за кордоном Горбуліна вважають найкращим мислителем та стратегом в Україні.

Найцікавіші висловлювання Володимира Горбуліна.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Про боротьбу України з впливом Росії.

Він відзначив, що вже не за горами той момент, коли російський комунізм впаде, проте все залежить від згуртованості української нації.

"Головне – не боятися, як говорив свого часу Папа Римський Іоанн Павло II борцям з російським комунізмом. Комунізму вже немає. Не буде і російського режиму. Але наш успіх залежить не тільки від цього, але і від нашої згуртованості, наявності проривних пріоритетів і чітких стратегій їх досягнення", - зазначив академік.

Про майбутнє України.

Горбулін відзначив, що для України приготовлений лише європейський шлях розвитку, проте тут же додав, що не потрібно будувати повітряні замки та вважати, що європейські цінності завжди ідеальні та розумні.

"Нарешті ми чітко розуміємо, що іншого шляху, окрім європейського, для розвитку незалежної України просто не існує. Але і європейський шлях не повинен стати для нас черговою ілюзією і черговим обопільним розчаруванням. Для того, щоб це не відбулося, нам потрібно сьогодні на початку цього шляху дуже чітко і предметно зрозуміти, який оточує нас світ і куди він прямує, що таке сучасна Європа і що таке сучасна Україна, чим ми можемо бути корисними один одному, до чого ми прагнемо і якими є наші стратегічні прерогативи", - зазанчив мислитель.

Про війну Росії з Україною.

Крім того Горбулін розповів, що російська агресія, яка розпочалась у 2014 році мала на меті лише знищення української держави та нації, та глобальне панування Кремля.

"Все, що проговорювалося на початку і в середині 2014 року російськими чиновниками про захист російськомовного населення, тільки незрозуміло від кого, відновлення "історичної Росії", збереження "русского мира", створення" Новоросії "за рахунок восьми областей України, – все це мало на меті одне: приховати реальну мету агресії. Перша – це знищення української держави і її державності, друга – це повернення Росії глобального політичного лідерства в світі. Перша мета проміжна, друга – стратегічна. Однак досягти другої без першої неможливо", - додав Горбулін.

Нагадаємо, Порошенка та Януковича порівняли одним фото.

Як повідомляв "Знай.ua", у Сербії розкрили деталі замаху на Путіна, це був сюрприз.

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна раптово закрили справу проти кримського активіста.

Гордон: Путін завжди зазнавав поразки в Україні