Український політв'язень Павло Гриб заявив, що в суді замість Тетяни Єршової, яку він нібито схиляв до тероризму, виступала інша дівчина.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, під час судового засідання українець розповів, що наявний у матеріалах справи переклад його слів неймовірно низької якості. Більше того жодного скріншоту листування, за яке у судять хлопця у матеріалах справи немає.

За його словами, такі матеріали "сформували певне упередження обвинувачення й суду".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також незаконно ув'язнений українець розповів, що спілкувався з Єршовою виключно у мережі Skype зі сторінки свого знайомого Павла Капіноса, з яким, як і дівчиною познайомився у соцмережі Вконтакте.

"Доступ до акаунта мав не тільки я, а й Капінос", – підкреслив він.

Проте тут, же він відзначив, що у червні 2017 року від імені дівчини з ним спілкувались російські силовики, які й у подальшому виманили хлопця на територію Білорусі.

"З акаунта Єршової написали, що співробітники ФСБ дозволять їй виїхати за кордон після зустрічі зі мною в Гомелі, від її імені вимагали мої фото. Це була оперативна легенда, як пізніше я зрозумів. Я переконаний, що справжня Єршова не була на зустрічі в Гомелі і в суді. Все це робили (силовики), щоб розправитися зі мною, позбавивши волі і медичної допомоги у СІЗО", – підкреслив Гриб.

Він додав, що своєї провини не визнавав і не визнає.

Разом з тим варто відзначити, що Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону відмовився відпустити українця Павла Гриба з СІЗО під домашній арешт, незважаючи на погіршення стану його здоров'я.

Так, захист Гриба клопотав про пом'якшення запобіжного заходу, оскільки той потребує висококваліфікованого обстеження та лікування, яке не може отримати в умовах СІЗО.

За словами його адвоката Марини Дубровіної, в медичному висновку лікаря, який спостерігав Гриба з юного віку, йдеться, що "в умовах перебування Гриба в СІЗО стан здоров'я загрожує появою внутрішньої кровотечі".

Проте російський суд відмовився змінити йому запобіжний захід за відсутності об'єктивних даних". Держобвинувач надав суду документи з СІЗО, в яких стан здоров'я українця було названо "задовільним".

Нагадаємо, арештовані українці надали докази злочину ФСБ, тотальна фальсифікація.

Як повідомляв "Знай.ua", політв'язень Гриб практично осліп.

Також "Знай.ua" писав, що свідок обвинувачення у справі Гриба раптом змінила свідчення і захистила підлітка.

Політв’язень Павло Гриб практично осліп та має цироз печінки