У неділю, 20 січня, на території України сильних опадів не буде, проте почнеться різке похолодання. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, невеликий сніг прогнозується в західній частині України (крім Волинської та Рівненської областей), а також в Київській, Житомирській та Вінницькій областях.

Крім того, стане набагато холодніше: на заході очікують -3...-5, а вночі - -8...-10; на півночі країни, вдень -4...-6, а вночі -9...-11.

На сході України вдень очікується -4...-6, а вночі стовпчики термометрів покажуть -8...-10. У центрі країни вдень також -4...-6, а вночі температура знизиться до -11...-13. У південному регіоні вдень синоптики прогнозують -1...+1, а вночі -6...-8.

У Києві 20 січня пройде слабкий сніг. Температура повітря вдень -4...-6, а вночі -9...-11. На дорогах можлива ожеледиця. Вітер північно-західний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

карта Укргідрометцентру на 20 січня

Народний прогноз погоди в Україні

20 січня відзначається Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Цей день є кінцем святок: «Іван Хреститель свята відвів». Якщо у цей день стояла ясна і холодна погода, то літо очікувалось посушливе, а похмура і сніжна погода натякала на рясний урожай.

За прогнозами народного синоптика Леоніда Горбаня, найближчим часом температура повітря різко знизиться. Місцями вона може досягти позначки мінус 20 градусів. Такий мороз протримається практично до кінця січня. Можливі рясні снігопади. А в останні дні січня і в перших числах лютого трохи потеплішає.

Нагадаємо, що у найближчі дні в Україні похолоднішає. Так, різко настануть морози, а вночі місцями температура опуститься до -15 морозу.

Як повідомляв портал Знай.иа, після Хрещення синоптики днями пообіцяли українцям відчутне похолодання і цілком серйозні морози. У понеділок, 21 січня у східних регіонах очікується сніг, а в південних – сніг з дощем, на решті території України без опадів.

Також портал Знай.иа писав, що швидкість руйнування антарктичних льодів за період з 1979 по 2017 рік зросла більш ніж у шість разів. Вчені заявили, що раніше тануло 40 мільярдів тонн льоду на рік, а зараз - це 250 мільярдів.