19 січня на свято Водохреща у Києві до храму Помісної Церкви України вишикувалася величезна черга.

Про це передає Ігор Стокоз в Facebook.

"Черга освятити воду в Помісній Церкві на Борщагівці", - написав Ігор і опублікував фото, на яких можна помітити, як люди стоять у великій черзі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, У Порошенка розповіли, скільки московських церков перейшли в ПЦУ

В Православну Церкву України з Української православної церкви Московського патриархата перейшли приблизно сім десятків парафій. Варто відзначити, що це відбулося дуже за невеликий період часу.

Про це розповіла представник президента в українському парламенту Ірина Луценко. Цю заяву вона озвучила на засіданні Погоджувальної ради парламенту.

"Вже близько 70 парафій перейшли з Української православної церкви Московського патріархату в нашу незалежну автокефальну Українську Православну Церкву. Тому завдання України - зберегти міжконфесійний мир, але передбачити найбільш прийнятну прозору модель такого переходу", - заявила Ірина Луценко.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Пожежа в Києво-Печерській лаврі: стало відомо, хто і навіщо підпалив святиню

Будинок на території Киево-Печерской лавры, яка зараз належить Російської православної церкви, підпалив чоловік без певного місця проживання.

Палієм виявився 24-річний молодий чоловік. Про це 15 січня заявив начальник Головного управління національної поліції у Києві Андрій Крищенко на своїй сторінці в Facebook.

Також Знай.ua" писав про те, що Єпіфаній розбив головний міф Кремля про ПЦУ: Томос чітко показує

Предстоятель Української Православної церкви Єпіфаній заявив, що українська церква не підпорядковується Константинополю.

Про це він повідомив під час відкриття пам'ятника митрополитові Василеві Липківському в Черкасах.

зокрема, предстоятель ПЦУ зазначив, що тільки супротивник новоствореної української церкви на всіх кутах розповідають нібито Константинополь має повний контроль над української церкви. Однак це зовсім не відповідає дійсності.