Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній заявив, що ПЦУ буде проводити реформи.

Про це повідомляє канал "Прямий".

Єпіфаній заявив, що проведення реформ завжди є складним і болючим процесом.

"Ми готові до поступового впровадження реформ, але ми бачимо, навіть на прикладі держави, як складно втілювати реформи в життя. Протягом навіть цих п'яти років багато говорять про реформи, але коли реформа стосується безпосередньо того чи іншого, починаються певні нарікання. І ми повинні пройти цей шлях реформування, але поступово, мудро, тверезо, без яких-небудь нарікань чи суперечок", - розповів митрополит.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Також він вважає, що необхідно людям пояснювати, навіщо потрібні ті чи інші реформи.

"Звичайно, єдина церква буде приділяти багато уваги тому, щоб молодь прагнула до церкви, ходила в храми, відвідувала служби. Тому вже після того, як сформуємо відповідні органи, ми створимо відповідну синодальне управління у справах молоді", - підкреслив Епіфаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пресс-секретар Міністерства культури Юлія Даценко розповіла, що в ході ревізії Києво-Печерської лаври виявили недостачу майна.

Зокрема, під час перепису майна експертам не вдалося знайти вісім ікон, дерев'яну чашу та хрест.

У свою чергу представник московських попів архієпископ Климент заявив, що не існує жодного документа, який би офіційно засвідчив наявність у Мінкульту претензій до керівництва Києво-Печерської лаври з-за зникнення релігійний цінностей.

Як повідомляв портал "Знай.uа" "Вже близько 70 парафій перейшли з Української православної церкви Московського патріархату в нашу незалежну автокефальну Українську Православну Церкву. Тому завдання України - зберегти міжконфесійний мир, але передбачити найбільш прийнятну прозору модель такого переходу", - заявила представник президента в українському парламенті Ірина Луценко.
"Знай.uа" писав, що в патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі, митрополит Київський і всієї України отримав з рук Вселенського патріарха Варфоломія Томос про автокефалію української православної церкви.