В 2019 році Україні загрожує значне коливання національної валюти.

Про це розповів економіст Олександр Охріменко.

Олександр Охрименко

"В 2019 році можуть відбутися значні коливання курсу гривні, але Нацбанк не може їх прогнозувати. Він повинен заспокоювати населення, і з цієї причини робить позитивні прогнози. Заява Якова Смолія про те, що не варто очікувати коливання курсу гривні до долара протягом року, всього лише спроба заспокоїти українців. Навіть якщо глава Нацбанку знає про коливання на валютному ринку, він про це не скаже",- стверджує економіст.

Він уточнює, що в 2019 році гривня може істотно впасти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"На сьогоднішній момент в країні дуже великі політичні ризики, які дуже складно прорахувати. Швидше за все, коливання курсу гривні в поточному році будуть значно більше, ніж у 2017 і 2018 роках. Спрогнозувати точний курс долара складно, але він може вирости більше 30 гривень за долар",- підсумовує експерт.

Нагадаємо, Українці будуть користуватися “новими” грошима: Нацбанк зробив важливу заяву

Національний банк України розповіли про долю паперових паперових грошей номіналом 1, 2, 5 і 10 грн. НБУ повідомили, що українці зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно як новими монетами, які відповідають цим купюрам, так і банкнотами відповідних номіналів.

Про це пише УНІАН з посиланням на повідомлення прес-службі Нацбанку.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У Нацбанку помітили шалене зміцнення гривні: курс каже зворотнє

Нацбанк анонсував випуск монет номіналами 5 і 10 гривень, якими українці зможуть розраховуватися поряд з банкнотами відповідних номіналів. Експерти заспокоюють, що нововведення не підстьобне інфляцію в Україні. Глава Національного банку України Яків Смолій анонсував випуск в обіг монет номіналами 5 і 10 гривень.

Також Знай.ua" писав про те, що Євросоюз подарував Україні мільярди на дороги: опублікований список проектів