Журналісти з'ясували, скільки років потрібно українцям, щоб назбирати на власне житло. Дані проаналізували в найбільших містах країни по відношенню рівня заробної плати та ціни за квадратний метр.

З іпотекою в Україні сутужно, це пише 24 канал.

Відсотки на кредит на житло досить високі й не всім під силу. Та й виплачувати його потім доведеться приблизно років 20.

Журналісти порахували, скільки часу потрібно буде пересічному громадянину України, щоб назбирати на житло. Усе це за умови економії та накопичення коштів.

Найбільше пощастило львів'янам. З їхнім рівнем середніх зарплат та вартістю квардатного метру житла, накопичити на квартиру вийде найшвидше, порівняно з мешканцями інших найбільших міст України.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Найдовше збирати гроші потрібно жителям Дніпра. Всередньому для покупки власної кварти їм знадобиться 8,3 роки.

Розрахунки неточні, використані середні дані. Однак загальна тенденція щодо спроможності українців з середньою зарплатою придбати власне житло на первинному ринку виглядає так, як представлено на інфографіці.

Підрахунки проводили за принципом того, що брали середню зарплату порталу work.ua в місті на двох працюючих людей. При розрахунку суми, яку б могла відкладати родина в якості заощаджень на квартиру, взяли 40% від доходів. Зазвичай, цей відсоток використовують банки при розрахунку можливості кредитування громадян. Розраховували вартість квартири площею 45 кв. метрів.

Але не забувайте – внаслідок інфляційних процесів гроші з часом дешевшають. Тому через 7-8 років обрахованих нині заощаджень вам вже не вистачить на придбання житла, якщо зберігатимете їх під матрацом чи в банці. Найкраще гроші відкладати з розумом, щоб принаймні зберегти їхню цінність. Або навіть – і примножити.

Нагадаємо, що ми писали, як живуть на "мінімалку" у різних країнах: українці будуть гірко ридати.

Як повідомляв Знай.ua, влада надасть допомогу батькам, але здере шалені податки.

Раніше портал Знай.ua писав, що в 2019 середньомісячна зарплата звичайного українця складе близько 10,1 тисячі гривень.