Глава УПЦ МП митрополит Онуфрій звернувся до православних віруючих України, закликавши їх зберігати вірність УПЦ Московського патріархату.

Гучну заяву він зробив у неділю після літургії в Покровському соборі Борисполя, повідомляє російський "Інтерфакс".

"Деякі озлобляються, деякі хитаються - йдуть з одного "табору" в інший. Ви знаєте, що нікуди не треба йти, у нас вже є шлях, який пройшли наші предки, і ми йдемо тим самим шляхом. Ми нікуди не звертаємо - ні наліво, ні направо. Я це говорю щодо віри", - сказав Онуфрій.

Митрополит вважає, що Православна церква України, яку створили в Україні в середині грудня, не протримається довго.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Зараз бажають зробити свої такі керовані церкви, які б керувалися людьми, а не Богом. Якщо церква буде управлятися людиною - це не буде церква, це буде політична партія. Її існування буде настільки довгим, наскільки ця політика буде на вершині людського, суспільного життя. А ми вже бачили багато політиків і політичних партій, які були сильні, потужні, економічно багаті, а все це пішло в історію, все зруйнувалося. Але церква є і буде", - переконаний глава УПЦ.

За його словами, головне завдання віруючих українців - не відпасти від цієї церкви. Керувати церквою чи коректувати її неможливо, тому що керує нею Бог, який її створив. А що Бог створив, там не треба корекції людської.

Нагадаємо, Єпіфаній "скасовує" Різдво: 7 січня більше не свято. Митрополит новоствореної ПЦУ Епіфаній заявив, що українці можуть відзначати Різдво за григоріанським календарем 25 грудня, а не 7 січня. Зміни відбудуться лише за згоди українського народу.

Як повідомляв "Знай.ua", вінницький священник зібрався нам'яти боки РПЦ на суді: московські попи шоковані.

Також "Знай.ua" писав про те, що польський митрополит написав Варфоломію під диктовку Кирила: УПЦ – розкольники.

Буремний шлях Томосу для Україні і далі стикається на своєму шляху із "канонічними недоброзичливцями"- цього разу домаргіналів РПЦ долучився польський митрополит.