Митрополит новоствореної Православної церкви України Епіфаній заявив, що українці можуть відзначати Різдво за григоріанським календарем 25 грудня, а не 7 січня. Це відбудеться лише за згоди українського народу.

Про це заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв'ю ZIK.

Епіфаній
Епіфаній

"Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанським, календарем. І ми це можемо робити у майбутньому, якщо це буде сприймати український народ", – наголосив Епіфаній.

За його словами, зараз важко передбачити, скільки років потрібно для того, аби Україна перейшла на святкування Різдва 25 грудня.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

"Якщо церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем", – підсумував глава ПЦУ.

Томос в Україні
Томос в Україні

Епіфіній також дав настанови українцям перед новорічно-різдвяними святами. Він заявив, що потрібно по-особливому молитися за українських військових. А також за тих, хто проживає на окупованій території.

"Ми святкуємо Різдво Христове у складних умовах. Але ми повинні розуміти, що ця подія є не просто історичною. Це подія, що торкається кожної християнської душі", - сказав митрополит.

Раніше повідомлялося, що новообраний предстоятель нової УПЦ Епіфаній пояснив, що не може бути двох канонічних митрополитів київських, бо Онуфрій тепер тільки митрополит РПЦ в Україні.

Також ще одним явним кандидатом на місце предстоятеля був представник УПЦ МП митрополит Вінницький Сімеон. Через, що після першого туру голосування підтримка фактично порівну поділилась між митрополитами Михаїлом, Симеоном та Епіфанієм.

Нагадаємо, Константинополь забув про Кирила: Вселенський патріархат поставив Єпіфанія і українську церкву вище РПЦ.

Як повідомляв "Знай.ua" , Епіфаній вперше відслужив у Києві: Томос близько. У Михайлівському соборі зібралося близько 200 осіб. Обстановка спокійна.

Також "Знай.ua" писав про те, що Митрополит Черкаський і Канівський Софроній, якого називали одним із найвпливовіших проукраїнських ієрархів УПЦ МП, різко розкритикував події, пов'язані із наданням Томосу.