Польські банки і міжнародні платіжні системи розгорнули справжню війну за гроші українських заробітчан, які продовжують возити гроші "автобусами", ігноруючи послуги польських фінансистів.

заробітчани
заробітчани

Про це пишуть українські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що українці щороку відправляють на батьківщину мільярди доларів, але більше двох третин з них перетинають кордон в конвертах. Саме цей шматок пирога не дає спокою фінансистам - вони вигадують все нові способи привчити українців ганяти гроші по безналу.

долар
долар

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Банки-близнюки
Банки Польщі надзвичайно зацікавлені в залученні українського клієнта. Зрозуміло, мова йде про тих заробітчан, хто працевлаштований легально і має бажання і можливість оформити собі рахунок в місцевому банку, підписавши всі документи.

Для прикладу, найбільший польський банк PKO Bank Polski дозволяє зробити переклад в український Кредо банк за 20 злотих навіть без відкриття рахунку (при сумі до 5 тис. Злотих). Для цього, правда, в нашому Кредо банку необхідно заздалегідь відкрити рахунок Zlotovka (вартість цієї послуги 100 грн.). Можна оформити і однойменну картку - з неї знімати переклади в Україні можна без комісії, але за випуск пластика візьмуть ще 100 грн. У касі банку кошти можна отримати і в злотих, однак з карти вийде зняти тільки гривню за курсом Нацбанку.

Гривня
Гривня

Платіжні онлайн-системи
Міжнародні платіжні системи намагаються заманити заробітчан низькою комісією і зручним сервісом.

Для прикладу, Ipay.ua пропонує миттєві перекази з картки MasterСard європейського банку. Сервіс обіцяє за 2% комісії (плюс 1 євро) зарахувати протягом хвилини до € 1000., але не більше € 5000 на місяць. Тариф далеко не найнижчий, зате гроші можна відправляти на українські карти без прив'язки до банку і дуже швидко. Варто тільки пам'ятати, що для користування сервісом потрібно на початку зареєструватися (в іншому випадку ліміт перекладу обмежений € 50), а для цього знадобиться польський номер телефону.

українські заробітчани
українські заробітчани

Перевірені способи

Багатьох українців, втім, всі ці технологічні новинки відверто лякають. Саме на них і розраховують старі перевірені сервіси переказів.

Міжнародна система SWIFT дозволяє здійснити переклад, якщо є поточний рахунок в польському банку і банку країни-одержувачі. Який саме банк буде відправляти переклад, а який отримувати, - значення не має.

заробітчани
заробітчани

Втім, згідно зі статистикою, українці продовжують довіряти тільки перевіреній системі, вважаючи за краще зберігати гроші в шкарпетках, а перевозити в кишенях.

Нагадаємо, Польща продовжує втрачати українських заробітчан.

Як повідомляв раніше Знай.ua, експерти назвали головного "ворога" українських заробітчан та пенсіонерів.

Також Знай.ua писав про те, що Польща продовжує заманювати українських робітників.