Експерт шокувала українців заявою про Донбас, часткова окупація якого, на її думку, пішла на користь багатьом сферам економіки.

Донбас
Донбас

Про це пише "Дзеркало тижня", посилаючись на коментар академіка, директора Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елли Лібанової.

Експерт вважає, що за роки війни Україна навчилася жити без вугілля і металу окупованого Донбасу, який з моменту приходу "русского мира", перетворився на депрсивну територію злиднів, розрухи і безнадії.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Для України це прогресивні зміни - країна позбулася тягаря старої сировинної економіки. Однак це зовсім не означає, що Україна повинні відмовитися від окупованих територій Донецької та Луганської областей і від людей, які там живуть, вважає експерт.

При цьому Лібанова підкреслює, що за п'ять років Україна так і не вирішило проблему переселенців. У зв'язку з цим багато хто з тих, хто виїхав з Донбасу, вже адаптувалися на новому місці і не мають наміру повертатися додому, щоб відновлювати зруйнований край.

переселенці
переселенці

"Я далека від думки, що всі, хто там залишився, - проти України. Хоча ми втратили можливість і не встигли правильно вибудувати лінію поведінки держави щодо переселенців, згідно з опитуваннями, в 2018 році частка тих, хто хоче залишитися в Україні, перевищила відсоток тих, хто хоче повернутися. Люди адаптувалися. Знайшли роботу, найняли житло. І це хороший знак", - резюмує Лібанова.

Нагадаємо, попит народжує пропозицію, і якщо немає покупця, то і продавати нічого і нікому. Так зараз відбувається в Донецьку: магазини масово закриваються, а ті, що залишилися відкриті, у більшості своїй можуть похвалитися порожніми полицями.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі опублікували свіжі фото окупованого російськими зайдами Донецьку, які яскраво свідчать про тотальний занепад життя міста.

Про це пише відомий блогер Фашик Донецький та публікує відповідні фото.

На кадрах видно, що у окупованому Росією Донецьку порожній залізничний вокзал та його околиці: замість поїздів там поставили патрулі.

Також Знай.ua писав про те, що населення анексованого Криму та окупованих територій Донбасу вже не в такому захваті від Путіна і "руського миру".